Dortmund og Bayern suser videre på toppen

Borussia Dortmund topper stadig 1. Bundesliga etter å ha banket Freiburg 5-0 lørdag. Hakk i hæl følger rival Bayern München.

De tyske storklubbene har begge 19 poeng og er ubeseiret etter sesongens sju første kamper. Bare målforskjellen skiller lagene som møttes i mesterligafinalen i vår.

Da Bayern slet med å finne veien til nettmaskene i lørdagens 1-0-seier over Wolfsburg, løsnet det skikkelig for Dortmund hjemme mot Freiburg.

Marco Reus scoret det første målet i det 35. minuttet og økte til 2-0 på straffespark like før pause. Bedre ble det ikke for Vegar Eggen Hedenstads klubb at Diagne Fallou ble utvist for taklingen av vertenes Robert Lewandowski.

I annen omgang viste Lewandowski nok en gang at han er en målscorer av rang. Polakken økte til både 3-0 og 4-0 før landsmannen Jakub Blaszczykowski avsluttet målfesten.

I München ble Thomas Müller matchvinner da han scoret etter et innlegg fra Franck Ribéry i det 62. minuttet. (©NTB)