Hønefoss utlignet på overtid

Hønefoss lå under 0-2 med under ti minutter igjen å spille hjemme mot Viking, men på overtid utlignet Tor Øyvind Hovda til 2-2 lørdag.

Hjemmelaget ble belønnet med trampeklapp i en kamp som var spillemessig svak før pause. Det ene poenget var svært viktig for et HBK-lag som kjemper mot nedrykk.

Viking-trener Kjell Jonevret var ikke fornøyd med måten laget hans ga fra seg ledelsen på. Trenerkollega Leif Gunnar Smerud var tilsvarende fornøyd med at Hønefoss reiste seg i en kamp der dommer Trond Ivar Døvle dømte et straffespark til Viking. En avgjørelse som ble heftig diskutert i etterkant.

Førsteomgangen bar lenge preg av to lag som fryktet tap mer enn de ønsket seier. Forsiktigheten var påtakelig. Etter hvert oppdaget gjestene fra vest at motstanden ikke var skremmende. Etter 36 minutter kom ledermålet. Makhtar Thioune tok corner fra venstre, ballen endte hos Indridi Sigurdsson som dundret inn sitt annet seriemål i år.

Så kom situasjonen etter 58 minutter som ble heftig diskutert etter kampslutt. Viking tok corner fra venstre, Hønefoss-keeper Steve Clark fikk kontroll, før han fosset fram i feltet på vei mot utspark. På den nevnte veien meiet han ned landslagsstopper Johan Lædre Bjørdal, som gikk i bakken. Døvle pekte på straffemerket. Klønete av Clark, men også en streng dommeravgjørelse.

Hønefoss kom overraskende nok sterkere med i kampen etter kalddusjen. Skadeplagede Kristjan Örn Sigurdsson kom inn som spiss da tjue minutter gjensto. Han sørget for reduseringen i det 83 minutt. Og på overtid var islendingen sentral igjen og gjorde forarbeidet til 2-2-målet. (©NTB)