Høgmos hektiske høst

Per-Mathias Høgmo (53) har trolig sikret Djurgården ny kontrakt i Allsvenskan. Det venter likevel ikke rolige dager for Norges ferske landslagssjef.

Lørdag formiddag var han tilbake på stockholmsklubbens treningsfelt. Etter en travel periode med derby mot AIK og pressekonferanse på Ullevaal stadion, forbereder Høgmo laget til søndagens bortekamp mot Halmstad.

I mai tok han over et lag i poengnød som lå sist i Allsvenskan. 19 kamper senere er det blitt 29 nye poeng, og Djurgården er trygt plassert som nummer 10 i serien.

Utover høsten skal Høgmo kombinere trenerjobbene for Norge og Djurgården. Det gir mye reising og mange kamper på kort tid. 11. og 15. oktober spilles kampene som gir endelig svar på om landslaget når fotball-VM i Brasil.

53-åringen har bred erfaring fra både klubb- og landslagsfotball. Med Rosenborg og Tromsø har han vært i Europa, og i Djurgården har han fått rask heltestatus etter gode resultater. Han vil dra med seg flere av suksessideene inn i landslaget.

– Jeg ønsker å bidra med Per-Mathias Høgmo sin filosofi, som du kan kjenne igjen i måten Djurgården og Tromsø har spilt fotball på. Stor intensitet i forsvarsspillet og en tydelig spilleidé i det offensive, sa Høgmo til NTB fredag. (©NTB)