Smerud åpner for Høgmo-jobb

Leif Gunnar Smerud har ikke hørt noe om kontraktsforlengelse med Hønefoss. Landslaget kan bli neste stopp for den tidligere Lyn- og LSK-spilleren.

Smerud og assistent Pål Arne Johansen har et nært forhold til Per-Mathias Høgmo, som fredag ble ansatt i fire år som A-landslagssjef. Høgmo erstatter Egil Olsen med umiddelbar virkning.

– Det er vel ingen hemmelighet at vi er begeistret for det Per-Mathias står for, og vi synes sånn sett at ansettelsen er klok. Hva samarbeid angår så er det en kjent sak at mediene tidligere har spekulert i dette, men vårt fokus er på jobben i HBK. Vi har ikke diskutert noe konkret verken med ham eller NFF, sier Smerud til NTB.

Treneren har sin fulle hyre med å berge Hønefoss fra nedrykk. Før helgens kamper ligger ringerikingene på nedrykksplass, to poeng bak Tromsø.

Smerud var sterkt ønsket da Høgmo var nær ved å bli trener i Vålerenga i vinter. Den flørten skal HBK-investor Aage Thoresen ha likt dårlig. HBK-ledelsen har signalisert at de ønsker Smerud med videre. Thoresen, som er mannen med pengene, har derimot ikke ønsket å svi av mer penger så lenge Smerud er hovedtrener.

Det er også mye av forklaringen til at Smerud ikke har fått tilbud om ny kontrakt. (©NTB)