Solskjær: – Mats kunne spilt for Uniteds førstelag nå

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tror det blir vanskelig å beholde stortalentet Mats Møller Dæhli gjennom neste sesong.

Torsdag var Solskjær full av lovord om 18-åringen han klarte å hente hjem fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling i sommer. I den dramatiske NM-semifinalen mot Lillestrøm var Dæhli kanskje Moldes beste spiller. Ved siden av keeperhelt Ørjan Nyland og tomålsscorer Magne Hoseth, var det den vesle teknikeren manageren var opptatt av å rose.

– Hadde det ikke vært for dem to (Nyland og Hoseth) ville jeg trukket fram en annen. Han var den eneste spilleren vår som virkelig tok tak i perioder der vi slet. Mats var helt, helt suveren, svarte Solskjær på spørsmål fra NTB.

– Måten han tar ned ballen på, roer ned og styrer laget. Det gleder meg. Jeg så etter et par minutter at jeg var glad jeg startet med ham, la han til.

Flere har brukt store ord om Dæhlis utvikling under de knappe tre månedene i Molde. Solskjær mener unggutten er så god at han like godt kunne tatt steget opp i Manchester Uniteds A-lag.

– Han kom hit for å spille førstelagsfotball, men han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå. Han er på nivå med Adnan (Januzaj). De to har vokst opp sammen på U18-laget. Der var Mats årets spiller. (©NTB)