trygg
trygg

Trygg senket gamleklubben og brødrene

En rekke spillere har gått fra VIF til Lørenskog de siste årene, men Mathias Trygg valgte motsatt vei og senket gamleklubben på Jordal.

27 år gamle Trygg ble den store helten i duellen med romerikingene og brødrene Marius og Mats med sine to scoringer i 3-2-triumfen.

– Det var en deilig seier, og ikke minst viktig for oss. For min egen del var det litt ekstra følelser siden jeg har spilt for Lørenskog i to år og har brødrene på laget. Det tar ikke lang tid før det sendes noen meldinger nå, sier Trygg til tv2.no.

Lørenskog sto med tre strake seirer og hadde kommet seg opp på minus elleve poeng foran duellen mellom de to rivalene foran drøyt 2.000 tilskuere på Jordal.

Allerede etter 2:20 tok Vålerenga ledelsen da formsterke Jonas Oppøyen lurte debutant Joachim Svendsen (18) i LIK-buret. Hardhausen Martin Laumann Ylven utliknet etter at Erik Follestad Johansen mistet pucken i egen sone før Kenny Corupe snudde matchen med sin overtallsscoring tidlig i andre periode.

Les også: Full forvirring rundt KHL-representant i Oslo

Skryt fra Lørenskog-trener
Men så var det duket for VIF-Trygg i hovedrollen på Jordal. Fire minutter før andre pause utliknet 27-åringen assistert av Anders Hilt Jørgensen og hjemvendte Alexander Bonsaksen. I en jevn og tett tredje periode dukket Trygg opp på ny tre og et halvt minutt og presset inn en retur da Vålerenga spilte fem mot fire.

– Det var en tett og jevn kamp. Vi spilte bra, men fikk en utvisning på slutten og de avgjorde i overtall. Det er jeg ikke glad for i det hele tatt. Det er frustrerende for vi jobbet hardt og spilte ganske god hockey, sier LIK-trener David Livingston til tv2.no.

Lørenskog tapte samtlige fem seriekamper mot Vålerenga forrige sesong og måtte stille på Jordal uten den syke førstekeeperen Jürgen Penker.

– Det var ikke derfor vi tapte. Målvakten gjorde en kjempejobb. Vi hadde sjanser til å avgjøre i andre enden på slutten, men Steffen (Søberg) gjorde flere gode redninger, sier Lørenskog-sjefen.

Les også: Skatteaksjon mot norske toppklubber

Storhamar på toppen
Storhamar tok sin fjerde seier av fire mulige da Stjernen ble slått 6-3 på bortebane i eliteserien ishockey torsdag.

Hedmarkingene topper tabellen fire poeng foran Vålerenga.

Storhamar kom tidlig under 0-1, men snudde raskt kampen og sikret til slutt en komfortabel tremålsseier i Fredrikstad. Andreas Øksnes, Martin B. Huse, Lars Løkken Østli og Eirik Skadsdammen kom på scoringslisten for Storhamar. Tomas Sinisalo scoret vertenes mål.

Se sammendrag fra Storhamar- Stjernen

757225

Lillehammer tok en sterk 2-1-seier etter forlengning mot norgesmester Stavanger. Vegard Spets ga opplendingene ledelsen i midtperioden før Kurt Davis utlignet. Fem minutter ut i «sudden death» satte Dag Morten Wehn inn den avgjørende scoringen.

Se sammendrag fra Stavanger Oilers-Lillehammer:

757218

Rosenborg måtte ha straffeslag for å slå Frisk Asker.

Se høydepunkter:

757220

Sparta snudde 1-2 til 3-2 mot Tønsberg.

Se hvordan her:

757227