Ishockeyforbundet forsøkt lurt av «KHL-kontakt»

Planene om en norsk klubb i KHL er ikke sanne. Personen som møtte Norges Ishockeyforbund denne uken har ingen tilknytning til ligaen, opplyser generalsekretær Jon Haukeland.

Ishockeyforbundet var onsdag i møte med en person som hevdet han representerte det som er kjent som verdens nest beste ishockeyliga. Bakgrunnen var at KHL skal ha ønsket å etablere et norsk lag.

NIHF har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundsledelsen opplyst at han ikke gjør det.

– Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier Haukeland til NTB.

– Vi er tidligere blitt advart mot at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse. Vi var skeptiske, forteller generalsekretæren.

Torsdag kveld sendte han følgende pressemelding til NTB: «Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke foreligger, og at vedkommende ikke representerer KHL på noe vis», skriver Haukeland. (©NTB)