I RETTSAK: Michael Rasmussen har denne uken vitnet i en sak mot hans gamle arbeidsgiver Rabobank i Nederland. (Foto: Scanpix)
I RETTSAK: Michael Rasmussen har denne uken vitnet i en sak mot hans gamle arbeidsgiver Rabobank i Nederland. (Foto: Scanpix)

«Kyllingen» får dopingrabatt

Men Michael Rasmussen er likevel ikke fornøyd.

Michael Rasmussen har fått redusert dopingstraffen sin fra åtte til to år. Det bekrefter det danske sykkelforbundet i en pressemelding torsdag ifølge Berlingske Tidende.

Dopingrabatt
Den tidligere sykkelproffen med kallenavnet «Kyllingen» innrømmet i januar i år bruk av blant annet EPO, veksthormoner, kortison og blodtransplantasjoner fra 1998 til 2010. Da bestemte også Rasmussen seg for å legge alle kortene på bordet.

– Jeg vil samarbeide med antidopingmyndighetene for å rydde opp i sykkelsporten, sa Rasmussen.

Det er nettopp dette, at Rasmussen skal ha lagt alle kortene på bordet i samtaler med andidopingmyndighetene, som fører til at strafferabatten er blitt redusert. «Kyllingen» skal ha pekt ut flere bakmenn som har vært med på å forsyne ham med ulovlige preparater.

Han skal angivelig ha angitt Nicki Sørensen i avhørene med antidopingmyndighetene, samtidig som Bjarne Riis' navn har blitt nevnt i av Rasmussen.

– Michael Rasmussen er kommet med omfattende, vesentlige og detaljerte opplysninger om ikke bare sitt eget dopingmisbruk, men også andre personers involvering. Det er blitt bekreftet i forbindelse med den videre etterforskning som Antidoping Danmark har foretatt. Derfor ha vi besluttet at karantenen skal reduseres som følger av hans samarbeid, sier formann i dopingnemnda i Det danske sykkelforbundet Torben Jessen.

Les også: – Løgnen var en liten pris å betale
Les også: – Håper min sønn kan vinne Tour de France ren

Rasmussen likevel ikke helt fornøyd
Men selv om den opprinnelige straffen på åtte år nå er redusert til to, er ikke Rasmussen helt fornøyd. Strafferabatten gir Rasmussen mulighet til å tre tilbake i sin rolle som sportssjef i sykkellaget Christina Watches-Onfone 7. februar 2015.

Karantenen har med andre ord en tilbakevirkende kraft fra 8. februar 2013, datoen da Rasmussen ble suspendert.

– Jeg er glad for at dopingnemnda har valgt å følge dopingutvalgets innstillingen om å redusere straffen, sier Rasmussen til dansk TV 2.

– Jeg er derimot litt skuffet over at de ikke har valgt å følge innstillingen om at straffen skulle gjelde fra 23. september 2012 da jeg syklet mitt siste sykkelritt. Det betyr at jeg får ytterligere fem måneder på toppen av karantenen.

Resultatene til Rasmussen i perioden fra 25. januar 2005 til mars 2010 er annullert.

Se intervju med Rasmussen etter dopinginrømmelsen under:

695719