Helsingborgs gullhåp knust

Helsingborgs gulldrøm i Allsvenskan levde helt til Malmö avgjorde onsdagens skånederby med knusende 3-0 på bortebane.

Dermed må Ardian Gashi, Erlend Hanstveit og hjemmesupporterne blant 16.300 tilskuere på fullsatte Olympia innse at det ikke blir seriegull i høst. Helsingborg er seks poeng bak Malmö med fem kamper igjen å spille.

Slik Malmö framstår for tiden, er den luken for stor. Gullkampen er blitt en duell, og Kjetil Wæhlers klubb IFK Göteborg må slå Gefle torsdag for å henge på serielederen.

Erik Friberg ble helt for Malmö onsdag. Han fikk spille fordi Markus Halsti var utestengt for gule kort, og han storspilte. Han matchet Gashi i duellene på midtbanen, hjalp til i forsvar og scoret kampens første mål i det 33. minutt.

Friberg var framme på returen etter at Guillermo Molins avsluttet etter et hjørnespark.

Molins misbrukte en stor sjanse til å punktere kampen tidlig i annen omgang. I stedet yppet Helsingborg seg og presset på for utligning. (©NTB)