frode johnsen
frode johnsen

Toppscoreren mistet broren: – Fotball har vært et fristed

Nå vil «Magic» Frode Johnsen (39) spille fra start for Norge.

I sorgprosessen etter brorens død 25. august har Frode Johnsen brukt fotballen som et fristed. Tippeligaens toppscorer tror broren mer enn noe annet ville ønsket landslagssuksess for 39-åringen.

Onsdag var han et populært innslag som trener for ungene på Herkules i Skien, men Frode Johnsen er lei av maset fra de som mener han er for gammel for Norge.

– Spesielt på et landslag, så skal jo ikke spillerne utvikles. Der skal de beste spillerne spille. Hvis Drillo mener jeg er den beste, så bør jeg spille, sier 39-åringen.

I år har tippeligaens eldste spiller vært Magic Johnsen. Selv etter at broren Dan døde i en basehoppulykke for en måned siden, har Odd-spissen herjet på banen.

– Det er vanskelig å forklare. Men jeg har prøvd å skille de to tingene. Det har gitt meg et fristed å spille fotball. Da glemmer jeg mye av det som har skjedd. Så det har egentlig bare vært positivt å spille fotball under en sånn prosess som jeg har vært gjennom.

Mange måtte tørke en tåre da moren liv omfavnet sønnen etter søndagens tre scoringer mot aalesund.

– Det er klart jeg også tenkte på Dan litt da. Det blir jo helt naturlig. Han hadde vært veldig stolt som han alltid var. Og det blir jo ekstra sterkt for mutter selvfølgelig når du opplever sånne ting, forteller telemarkingen.

Les også: Johnsen (39) toppscorer i Tippeligaen etter hat trick

Mandag tar Drillo ut troppen mot Slovenia og Island. Nå mener stadig flere at 39-åringen er så god at han bør spille fra start.

– Norge spiller ofte med en enslig spiss, og der er Frode veldig god. Så han kan godt starte, sier Odd- og landslagsstopper Fredrik Semb.

– Hva tror du broren din ville sagt hvis han hadde fått med seg at du ble landslagsspiller igjen?

– Han hadde sagt at det var fullt fortjent, og at jeg selvfølgelig måtte delta der, svarer Frode Johnsen med et smil.