stianblippdans_tkfn (Foto: Torsdag kveld fra Nydalen)
stianblippdans_tkfn (Foto: Torsdag kveld fra Nydalen)
DANSEPAR: I kveldens «Torsdag kveld fra Nydalen» konkurrerer Sigrid Bonde Tusvik og Stian Blipp om hvem som er best til å danse dametrinnene i vals.  (Foto: Roald, Berit)
DANSEPAR: I kveldens «Torsdag kveld fra Nydalen» konkurrerer Sigrid Bonde Tusvik og Stian Blipp om hvem som er best til å danse dametrinnene i vals. (Foto: Roald, Berit)

– Det er nydelig å ligge der som en grasiøs svane i vinden

Stian Blipp finner prinsessen i seg og slår seg løs på dansegulvet.

Av Margrethe Miljeteig og Anna Sofie Nesse

I kveldens «Torsdag kveld fra Nydalen» konkurrerer Sigrid Bonde Tusvik og Stian Blipp om hvem som er best til å danse dametrinnene i vals.

Som dansepartner har de ingen ringere enn Tom-Erik Nilsen, danseren som sammen med Kathrine Sørland har høstet inn rekordstore poengsummer allerede i høstens to første episoder av «Skal vi danse».

Det spørs om treningene med Stian og Sigrid har vært like fremgangsrike som dansetimene med Kathrine Sørland.

– Vi har ikke trent så mye, så om det blir så bra, får vi vel se på... Sigrid trente i 35 minutter, så var hun sliten og svimmel. Blippen trente litt lenger, men han trengte litt mer trening også... Han er tross alt gutt, sier Tom-Erik.

LES OGSÅ: Her blir Torsdag kveld-duoen kastet ut

Stian inntar damerollen

For det er ingen ordinær utfordring Tom-Erik og Stian har fått. Stian skal danse i kjole og høye hæler.

Grunnen til at Stian inntar damerollen, er at det er en «kjønnsduell» på gang i «Torsdag kveld». Målet er å finne ut om guttene er bedre enn jentene i alt – selv i dameting. Det var denne duellen som gjorde at Stian Blipp og Henrik Thodesen klinte til i strippestanga tidligere i høst.

– Det mest utfordrende er å finne de grasiøse stegene til en kvinne i meg. For det bodde veldig langt inne i meg. Jeg var en veldig mannete kvinne helt til jeg slapp ut prinsessen i meg, sier Stian Blipp.

– Har du øvd mye på å gå i høye hæler?

– Nei! Jeg husker jeg skulle løpe 60-meteren med noen kompiser en gang for å se om det gikk. Det er den eneste erfaringen jeg har med det. Likevel er det kjolen som blir mest ukomfortabel, rent skam-messig... sier han.

LES OGSÅ: Stian Blipp avslører hva som er drømmejobben

SE VIDEO: Stian, Sigrid og Tom-Erik avslører hva som er mest utfordrende før danseduellen:

756940

– Det er et helvete å snurre

Stian får oppleve både å løfte og å bli løftet i den litt nye vrien av wienervals.

– Det var nydelig å bli løftet. Å ligge der som en grasiøs svane i vinden. Det var uten tvil å foretrekke å ligge i Tom-Eriks favn enn å ha han på skulderen, sier han.

Selv om Sigrid er mer vant til å gå i kjole og høye hæler, er hun langt mer ukomfortabel med dansingen enn Blipp. Det skyldes hennes enorme redsel for å snurre rundt.

– Dansing er virkelig ikke noe for meg, bortsett fra kanskje på nachspiel. På øvelsen ble jeg snurret rundt to ganger, og så var jeg helt ødelagt. Det er helt krise, det var et slag i ansiktet. Det er et helvete å snurre. Og menn i kjole vinner alltid uansett, sier hun.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik om irritasjon og krangling i forholdet

Blir aldri «Skal vi danse» på Sigrid

Snurre-problemet ligger i familien, mener Sigrid.

– Hele familien er veldig dårlig på å snurre rundt. Vi snurrer minst mulig. Jeg har vært på Tusenfryd én gang, og det var i russetida. Det var så vidt jeg besto artium etterpå. Jeg klarte knapt å ta nynorskeksamen, enda det var flere dager senere, sier hun.

Mens Sigrid er helt klar på at ingen noen gang vil se henne i «Skal vi danse», holder Stian Blipp muligheten åpen.

– Kanskje ikke i neste sesong, men hvem vet. Kanskje når Tor Fløysvik er 90 år.