walk (Foto: Anders Thorsell(TV 4)
walk (Foto: Anders Thorsell(TV 4)

TV 4 flytter Superettan-kamp for Idol-deltaker

Kevin Walker er usikker på om han vil bruke høsten på Idol eller opprykkskamp med GIF Sundsvall.

Den noe overraskende problemstillingen har dukket opp i svensk fotball denne høsten, og har nå ført til at Idol-konkurransen påvirker terminlisten i landets nest øverste divisjon.

24 år gamle Kevin Walker, sønn av tidligere Sandefjord-trener Patrick, har nemlig talent både for å spille ball og synge.

GIF Sundsvall sa ja til at midtbanespilleren kunne delta i den svenske utgaven av Idol, men fikk et uventet problem da Walker gikk videre i konkurransen.

– Han har imponert og klarer seg bra på TV. Det virker også som jentene syns han ser ganske bra ut, sier mediesjef i GIF Sundsvall, Lars Sjölund, til tv2.no og ler.

«Bruce Wayne-liv»
TV 4, som sender både Superettan og Idol i Sverige, flyttet for kort tid siden oppgjøret mellom Walkers klubb og Assyriska fra 18. oktober til fredag 27. september - noe som ville bety en kollisjon med sangkonkurransen.

Selv om kanalen mente flyttingen ville sikre et godt fotballtilbud denne dagen, snudde de da det ble kjent at dette ville sette Kevin Walker i en vanskelig situasjon. Nå er oppgjøret mot Assyriska flyttet på ny og spilles førstkommende søndag.

Det er en enorm lettelse for midtbanespilleren som har hatt en slitsom periode med pendling mellom trening i nord og sang, øvelser og fremrøring i Stockholm der han blant annet forsøkte seg på Adeles «Rolling in the deep» i kvartfinalen.

Walker har selv beskrevet sin egen tilværelse denne høsten som et «Bruce Wayne-liv».

– Har de flyttet kampen? Jaså. Det visste jeg ikke, men det er hyggelig, sier den tidligere AIK-spilleren til Aftonbladet onsdag kveld.

Irritert trener
24-åringen vil ikke kommentere om han ville gått for fotball eller sang fredag kveld dersom han måtte velge, men innrømmer at det hadde blitt vanskelig. Faktisk så vanskelig at han hadde vurdert å forlate GIF Sundsvall, som for tiden kjemper om opprykk til Allsvenskan, dersom han ble nektet Idol-deltakelse.

– Det får vi ta om den situasjonen skulle oppstå. Jeg er under kontrakt, så da må jeg eventuelt kjøpes ut av den. Det er alternativet om man er under kontrakt, sier Walker.

GIF Sundsvall-trener Joel Cedergren virker lettere oppgitt over at en sangkonkurranse forstyrrer den viktige innspurten i Superettan og sier kort situasjonen håndteres internt.

– Det betyr mye for meg å være med. Det er ikke hver dag man får en slik sjanse, sier Walker.

Det lyktes ikke TV 2 Sporten å komme i kontakt med Walker onsdag kveld.