Lee
Lee

Snookerstjerne utestenges i 12 år for kampfiksing

Kan returnere i 2024.

Snooker-spilleren Stephen Lee utestenges i 12 år for kampfiksing. Lee ble funnet skyldig på sju av tiltalepunktene, og 38-åringen må i tillegg betale saksomkostninger på 382 000 kroner, melder BBC.

Den tidligere verdensfemmeren får dermed ikke lov til å spille noen matcher i regi av det internasjonale biljard- og snookerforbundet.

Fikset sju kamper
Lee nektet for anklagene, som inkluderte en fikset kamp i verdensmesterskapet i 2009. Han varsler at han vil anke dommen.

Det internasjonale forbundet har omtalt Lee-saken som «den verste korrupsjonssaken» noensinne i sporten.

Lee var med å fikse tre kamper i Malta Cup i 2008, to kamper i det britiske mesterskapet, en i China Open i 2009 og en i verdensmesterskapet i 2009.

– Dette viser vårt mål om en korrupsjonsfri snookersport, sier formann Jason Ferguson i Det internasjonale snookerforbundet.

– Beskjeden er at om du blir tatt for kampfiksing, blir du fjernet fra idretten, sier Ferguson videre.

– Alle vet hvem som puler hvem
Superstjernen Ronnie O'Sullivan, som mange regner som snookersportens største talent gjennom tidene, har tidligere uttalt at Lee-skandalen bare er toppen av isfjellet. Den kontroversielle briten er kjent for å provosere, og har en rekke ganger i løpet av karrieren latt etikette være etikette.

– Jeg har hørt at det er mange som fikser kamper i snooker. Kanskje Stephen Lee bare var uheldig som ble tatt på fersken, skrev Sullivan på sin Twitter-konto tirsdag i forrige uke.

Han fulgte opp med noe som er blitt en snakkis i snooker-miljøet.

– Har ikke noe konkret bevis for kampfiksing. Men det er akkurat som på arbeidsplassen, alle vet hvem som puler hvem, skrev O'Sullivan.