Hushovd_0
Hushovd_0

Kaggestad forsvarer Hushovd: – Jeg synes ikke han furter

Mads Kaggestad mener Thor Hushovd nå har avfunnet seg med hverdagen i BMC.

Tirsdag snakket Thor Hushovd ut om lagtempo-vrakingen og Tour de France-vrakingen på TV 2.

– Jeg skal være ærlig og si at dette er to hendelser jeg helst skulle vært foruten, sa en åpenhjertig Hushovd.

Etter årets skuffelser er Hushovd usikker på om han vil satse på Tour de France neste år.

– Da må jeg gå noen runder med meg selv og se hva jeg har lyst til å kjøre. Jeg gidder ikke å bruke så mye tid på trening og så ender det med at jeg ikke blir tatt ut, sier han.

Les: Hushovd vurderer å droppe Tour de France

– Raus overfor BMC
Mads Kaggestad synes ikke Hushovd fremstod som furtete under intervjuet.

– Jeg synes ikke han furter i det hele tatt. Jeg synes snarere tvert i mot at han er raus overfor laget i måten han uttalte seg på. Han er opplagt skuffet, men han er idrettsmann. Det har han lov til. Han furter ikke, for han fremhever jo laget i intervjuet, sier Kaggestad.

Synes du Hushovd furter? Si din mening og stem!

Kaggestad mener Hushovd nå har akseptert at han ikke stiller først i rekken i BMC.

– For det første viser intervjuet at han har avfunnet seg med hverdagen i BMC. Tidligere var han på lag hvor de hadde 100 prosent tillit til ham hele tiden. Da la de sesongplanene i november og holdt seg til det. Hvis han slet underveis, justerte de opplegget slik at han kunne sykle sesongens store mål, som var vårklassikerne og Tour de France. I BMC er det slik at rytterne har kniven på strupen hele tiden. Det gir en ekstra mental og fysisk belastning. Det gjør at gutta er mer slitne og mangler overskudd. Det eneste som er positivt for dem er at de har store lønningsposer, sier Kaggestad.

Les: Lagkamerat forstår ikke Hushovd-vrakingen
Les: VM-bronse til Edvalds Team Sky

Tror Hushovds kapteinsrolle vil revurderes
Hushovd takket BMC for støtten da han slet med sykdom i fjor. 35-åringen, som tjener i overkant av 15 millioner kroner i året, fikk full betaling mens BMC sendte ham «hit og dit» for å finne ut hva som var galt med ham. I år har han tidvis vist hvorfor BMC valgte å gi ham en treårskontrakt før 2012-sesongen.

Kaggestad råder Hushovd til å legge skuffelsene bak seg og satse hardt på rittet som Hushovd lenge har drømt om å vinne - nemlig Paris-Roubaix.

– Jeg er ganske sikker på at det blir knallhard satsing frem mot neste års Paris-Roubaix. Der er jeg overbevist om at det skal mye til for at BMC vraker Hushovd. Der er han en veldig viktig mann, og i utgangspunktet var Paris-Roubaix rittet de tok ham inn på laget for, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten er usikker på hvor opplagt Hushovd er foran søndagens VM-fellesstart. Det kan innebære at Edvald Boasson Hagen eller Lars-Petter Nordhaug blir rytterne Norge kjører for.

– Det er mange som er slitne mot slutten av sesongen. Men med det han sier tror jeg det vil være litt mer åpent i forhold til denne kapteinsrollen som det er snakket mye om i norske medier. Det kan være at de må justere på det. Kanskje Edvald er den beste kandidaten ved siden av Lars Petter Nordhaug, sier Kaggestad.

I dag er det duket for VM-tempo i Firenze kl 13.15. De store favorittene før tempoen er tyske Tony Martin, britiske Bradley Wiggins og sveitsiske Fabian Cancellara. Ingen nordmenn deltar.