Pål Johnsen, Storhamar
Pål Johnsen, Storhamar

Storhamar-veteran: – Jeg er verdens eldste lærling

Pål Johnsen (37) kombinerer hockey med jobben som rørlegger.

HAMAR (tv2.no): Pål Johnsen (37) ble matchvinner mot Vålerenga, men det er kun på kampdager han får fri fra jobben som rørlegger.

– Jeg startet som rørlegger i en alder av 34, og tok fagprøva i fjor. Verdens eldste lærling ble jeg kalt, flirer Pål Johnsen når TV 2 Sporten blir med han på jobb i Brumunddal.

For på tirsdagens formiddagstrening var det ingenting å se til 37-åringen, som står med flest spilte kamper for Hamar-klubben gjennom tidene.

– Jeg har fått fritak fra de treningene. Men siden jeg jobber fra sju til tre pleier jeg å få med meg ettermiddagstreningene klokka fire, og på kampdager har jeg heldigvis fri. Jeg må jo ha noe å falle tilbake på etter hockeykarrièren er over. Det er jo ikke så lenge igjen, sier klubblegenden.

– Hockeynerd
TV 2s ishockeyekspert, og tidligere Storhamar-spiller, Ole Eskild Dahlstrøm, beskriver Johnsen som er erkenerd når det kommer til hockey.

– Han er litt over middels interessert. Hvis han blir mer interessert i hockey tror jeg kanskje det rabler for han. Det er derfor han også kan bli litt sutrete noen ganger, for han vil så gjerne få ut det beste hele tiden, sier Dahlstrøm

37-åringen selv kjenner seg igjen i beskrivelsen.

– Det stemmer nok det. Jeg er rimelig glad i hockey for å si det mildt, og har nærmest vokst opp i ishallen. Det er jo det som er bra med at jeg har fått meg jobb, så jeg får litt flere gitarstrenger å spille på og ikke tenker på hockey hele tiden, sier han.

Sterk sesongåpning
Storhamar som endte på sjuendeplass i serien sist sesong, har vunnet alle sine tre kamper, og topper tabellen etter å ha tatt skalpen til både Stavanger Oilers og Vålerenga. Johnsen gikk hardt ut og håpet på våte øyekroker hos VIF-fansen etter et varslet tap for hedmarkingene. Det fikset han like godt selv, da han ble matchvinner med 40 sekunder igjen på klokka.

– Det var helt fantastisk, et skikkelig kick! Det er jo de øyeblikkene som gjør det vanskelig å slutte med hockey, understreker han.

For Johnsen som nå har gått inn i sin 22. sesong på toppnivå, teller stadig på knappene. Selv om Dahlstrøm tror vi kommer til å få se veteranen i gult og blått enda en sesong.

– Jeg har jo sagt det før at dette blir min siste sesong. Kona mener det samme som Dahlstrøm, at jeg kommer til å holde på en sesong til. Men jeg har faktisk tenkt at dette blir den siste, og at jeg skal gi meg på topp. Familien krever også mer og mer etter hvert, og jeg begynner å merke det på kroppen, sier han.

– Vi sikter høyt
Løperen som allerede har notert seg for to scoringer og tre assists, mener de andre lagene bør se opp for det gamle storlaget som står med seks NM-titler. Sist i 2008.

– Vi sikter høyt, og satser på å komme blant de fire beste. Vi kan nå langt hvis vi bare fortsetter sånn, og selv om andre kanskje ikke hadde helt tro på oss før sesongen har jeg alltid hatt troa, sier han.

Dahlstrøm tror også Hamar-klubben kan overraske.

– At de skulle toppe tabellen etter kamper mot både Vålerenga og Oilers var nok litt overraskende, men jeg har sett kampene og jeg syns det har vært fortjent. Jeg tror Storhamar kan ende på topp tre-fire, mener hockeyeksperten.

Johnsen advarer likevel mot å tro at torsdagens oppgjør mot bunnlaget Stjernen skal bli en enkel oppgave.

– Det var det vi slet med i fjor, å plukke poeng mot antatt svakere lag. Hvis vi går ut og tror at vi er verdensmestere nå, kan vi fort tape den kampen. Det er sånne oppgjør du må vinne for å henge med i toppkampen, og vi kan ikke lene oss tilbake og tro vi er noe. Vi må jobbe steinhardt hver dag for å nå målsettingen vår, og det har jeg tro på, avslutter veteranen.

Stjernen-Storhamar kan du se på tv2sumo torsdag, klokka 18.30.