Jose Mourinho og Alex Ferguson (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jose Mourinho og Alex Ferguson (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

– Mourinho gråt da Moyes fikk Manchester United-jobben

Ny spansk bok hevder at José Mourinho var skråsikker på å få overta etter Alex Ferguson.

José Mourinho var i flere år en av de heteste kandidatene på ryktemølla til å overta managerstolen i Manchester United etter Sir Alex Ferguson.

Da managerveteranen til slutt gikk av etter forrige sesong, var det imidlertid ikke Mourinho som fikk jobben, men daværende Everton-manager David Moyes.

Det var tungt å svelge for Mourinho, hevder journalist og forfatter Diego Torres i boken «Prepárense Para Perder» («Forbered deg på å tape»).Torres skriver at Mourino rett og slett «tok til tårene og gråt høylytt da han fikk høre nyheten»

Det er den spanske avisen El Pais, som har fått lese deler av boken, som melder dette.

– Trodde han var Fergusons venn
Mourinho skal ha følt seg helt sikker på United-jobben ville bli hans. Ikke minst fordi han følte at forholdet til Ferguson og United hadde vært veldig godt siden han selv kom til England for første gang i 2004.

Jose-bok (Foto: Faksimile/)
Jose-bok (Foto: Faksimile/)

Men også fordi han hadde vunnet en hel rekke med titler i både Portugal, England, Italia og Spania, mens Moyes ikke hadde vunnet noen ting.

«Mourinho trodde at Ferguson var hans allierte, hans venn og hans Gudfar. Han var overbevist om at de hadde et vennskap som var basert på tillit. Han trodde at hans fantastiske rekke med titler ville være en fordel som ingen andre kandidater hadde», skriver Torres.

– Følte seg lurt av Ferguson
Og fortsetter:

«Da han (Mourinho) fikk høre at han (Ferguson) hadde valgt Moyes, så kunne 'Mou' knapt tro det. Han skrek ut: 'Men han har jo ikke vunnet noen ting!».

Boken hevder også at Mourinho ble så satt ut av nyheten at han ikke snakket med noen fra media på lang tid. Portugiseren fryktet at «han ville bli fremstilt som en idiot» og at «ingen ville ta han seriøst, samt at han «følte Ferguson hadde lurt han».

Mourinho tok til slutt bladet fra munnen og annonserte at Ferguson hadde ringt han personlig for å fortelle nyheten. Men dette stemmer ikke, ifølge Torres. Uttalelsen var i stedet et stunt for å skjule skuffelsen og pinligheten over det hele.

Mourinho ble i stedet bekreftet som ny Chelsea-manager tidligere i sommer, og vendte dermed tilbake til klubben han ledet mellom 2004 og 2007.

I Spania er det en kjent sak at Torres - som til daglig jobber som journalist i El Pais - og Mourinho ikke hadde det beste forholdet da sistnevnte var Real Madrid-trener. Det er derfor blitt hevdet at Torres kan ha lumske motiver for å skrive boken.

Den omtalte boken blir sluppet i spanske butikker onsdag.