CHELSEA FOKUS: Chelsea klarte 1 1 på White Hart Lane i nabooppgjøret mot Tottenham. (Foto: TV 2/Scanpix (montasje))
CHELSEA FOKUS: Chelsea klarte 1 1 på White Hart Lane i nabooppgjøret mot Tottenham. (Foto: TV 2/Scanpix (montasje))
ISLANDSK MAGI: André Villas Boas jubler etter Tottenhams 1 0 mål. (Foto: TV 2/Photoshop (montasje))
ISLANDSK MAGI: André Villas Boas jubler etter Tottenhams 1 0 mål. (Foto: TV 2/Photoshop (montasje))

Torres utvist da Terry reddet Chelsea-poeng

Det endte 1-1 i storoppgjøret på White Hart Lane.

Tottenham-Chelsea 1-1
Se videosammendrag i vinduet øverst!

Naboduellen i London mellom Tottenham og Chelsea handlet mye om de to lags managere før kampstart, men da alvoret startet på White Hart Lane var det de to lags spillere som skulle vise seg inngangspengene verdig.

Christian Eriksen var den store mannen før pause da Tottenham dominerte fullstendig på eget gress, og dansken stod også bak forarbeidet da Gylfi Sigurdsson satte inn 1-0.

Etter hvilen var det revitalisert Chelsea som ble anført av innbytter Juan Mata, og spanjolen serverte også den målgivende pasningen da kaptein John Terry stanget inn utligningen.

I sluttminuttene ble Fernando Torres utvist etter en hodeduell med Jan Vertonghen, og med en mann mindre var Chelsea mer enn fornøyde med ett poeng i en vanskelig bortekamp. Dermed endte det 1-1 på White Hart Lane.

– Det var en veldig bra fotballkamp mellom to veldig gode fotballag. De kommer til å være med i toppen der begge to, det er det ingen tvil om, sa Morten Langli i TV 2s studio etter kampslutt.

Play: TV 2s studio mente utvisningen av Torres var feil - se video her

– Jeg aksepterer resultatet. Jeg aksepterer hendelsene i kampen og jeg må forstå at noen ganger vinner ikke det beste laget. De var bedre enn oss i første omgang, men ikke mye bedre. Vi var mye bedre enn dem i 2. omgang og den klare tendensen er at vi skal vinne, men vi vinner ikke fordi vi blir ti mann, sa Mourinho etter kampslutt.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hull i Hazard-sokken etter Walker-duell
De første ti minuttene på White Hart Lane foregikk uten at noen av lagene kom til noen målsjanser å snakke om, men temperaturen var høy og spesielt en situasjon utmerket seg. I en duell mellom Kyle Walker og Eden Hazard landet Spurs-spilleren på sistnevntes fot, og stemplet hull i Chelsea-spillerens sokk. Det hele var uforskyldt, men førte allikevel for at det medisinske teamet til gjestene måtte ut på White Hart Lane-matten for første gang for dagen.

WALKER-OFFER: Kyle Walker landet på Eden Hazard og sørget for hull i sokken til belgieren. (Foto: TV 2)
WALKER-OFFER: Kyle Walker landet på Eden Hazard og sørget for hull i sokken til belgieren. (Foto: TV 2)

Sigurdsson sendte Spurs i front etter mønsterangrep
Da snaut 20 minutter var spilt kom dog kampens første sjanse, og den førte også til det første målet. Christian Eriksen viste klasse langs da han vendte opp og satte fart ut mot venstresiden. Deretter fant dansken Roberto Soldado inne i feltet, som med et perfekt touch foret en målhungrig Gylfi Sigurdsson på nydelig vis. Islendingen dro med seg ballen og gjorde ingen feil alene med Petr Cech. Med sitt tredje mål på like mange Premier League-kamper sendte han André Villas-Boas' lag i ledelsen på White Hart Lane.

– Fantastisk angrepsfotball. De våger å spille på markert mann, på ett og to touch. Det er positiv tenkning bak og helt fantastiske relasjoner, sa TV 2s fotballekspert Claus Lundekvam i studio i pausen.

Noen få minutter senere var hjemmelaget på farten igjen, da Andros Townsend viste fram dribleferdighetene og fant Soldado med en stikker til høyre i boksen. Spanjolen la knallhardt inn i feltet, der Branislav Ivanovic såvidt fikk klarert foran en ventende Paulinho. Kun marginer gjorde at serberens avverging havnet over tverrliggeren til Petr Cech og ikke rett i eget nett.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET LEDERMÅLET: Gylfi Sigurdsson satte inn 1-0 på White Hart Lane. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
SCORET LEDERMÅLET: Gylfi Sigurdsson satte inn 1-0 på White Hart Lane. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Stor Paulinho-mulighet til å doble
På motsatt halvdel var Eden Hazard den kvikkeste før hvilen, og fem minutter før pause kunne belgieren fort utlignet for de blåkledte gjestene. Kantspilleren snappet ballen fra en uoppmerksom Kyle Walker, dro seg innover i banen og leverte et knallhardt skudd fra like utenfor 16-meteren. Forsøket traff Jan Vertonghen i ryggen og kunne satt Hugo Lloris ut av spill, men heldigvis for vertene forsvant ballen kun ut til corner etter å ha skiftet retning i Vertonghens rygg.

Det var allikevel Tottenham som var farligst, og minuttet før pause kombinerte Kyle Walker og Andros Townsend flott langs høyresiden. Sistnevnte fant Paulinho med en flott stikker, men alene med Cech fikk Tottenhams brasilianske stjerne litt for skrå vinkel og satte avslutningen i stolpen og ut til venstre for tsjekkeren. To minutter på overtid fikk Chelsea sin største sjanse i omgangen, da et innlegg fra høyre fant hodet til John Terry. Chelsea-kapteinen stanget til, men avslutningen gikk over mål og dermed gikk Spurs til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Chelsea med 2. omgangs første sjanse
To minutter etter pause kom Chelsea til nok en stor mulighet. Fernando Torres dro seg elegant forbi et par Tottenham-forsvarere på høyresiden og la inn mot den lengste stolpen. Der kom Oscar i lange klyv, men dessverre for Chelsea rakk ikke brasilianeren helt langt nok fram og avslutningen skled av foten hans og utenfor det tomme Tottenham-målet til høyre for en utspilt Hugo Lloris.

KAPTEINENS FEIRING: John Terry har akkurat utlignet på White Hart Lane og jubler høylydt. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
KAPTEINENS FEIRING: John Terry har akkurat utlignet på White Hart Lane og jubler høylydt. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Torres var virkelig frisk i omgangens åpningsminutter, og etter å først ha pådratt seg et gult kort etter håndgemeng med Jan Vertonghen viste han etter 52 minutter klasse på ny. Spanjolen dro seg forbi Michael Dawson og kom alene med Lloris, og kun en strålende parade av Spurs-målvakten hindret Chelsea-utligning på White Hart Lane.

Mye handlet om Torres i innledningen av 2. omgang, og etter en times spill var han nok en gang innblandet i en duell med Vertonghen. Belgieren var tydelig lei av spanjolens stadige forespørsler om frispark, og dommer Mike Dean måtte bruke en god stund på å snakke til de to kamphanene før spillet tok til igjen etter en liten pause.

Utligning fra Terrys hode
Chelsea hadde fullstendig overtaket på White Hart Lane etter hvilen, og snaut 20 minutter ut i omgangen kom også utligningen fra bortelaget. Et frispark fra innbytter Juan Mata fant hodet til kaptein John Terry, som stanget 1-1 i nettet bak en sjanseløs Hugo Lloris.

Artikkelen fortsetter under bildet!

John Terry stanger inn 1-1 på White Hart Lane. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
John Terry stanger inn 1-1 på White Hart Lane. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Tretten minutter før slutt var det en annen innbytter som var svært nære på å bli matchavgjørende for Chelsea. André Schürrle ble spilt gjennom alene med Lloris, men nok en gang måtte en blåkledt se seg slått av den franske keeperen. Lloris var kjapt ute og hindret baklengsmål nummer to for ettermiddagen.

Torres utvist
Duellene mellom Fernando Torres og Jan Vertonghen fortsatte utover i omgangen, og da ni minutter gjenstod kom en skjebnesvanger en for Chelsea-spissen. I en hodeduell kom han noe hodeløst inn og endte i stedet opp med å treffe Spurs-stopperen med armen, og dommer Mike Dean mente at forseelsen var verdig et gult kort nummer to. Dermed ble Chelsea redusert til ti mann på White Hart Lane.

TorresUtvistWeb
TorresUtvistWeb

– Det er en tøff avgjørelse, men han har vært i faresonen denne 2. omgangen, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Det andre gule kortet er knallhardt. Det første er greit, og det er en tøff duell. Men begge går i duellen. Det er ikke noe albue som han planter i ansiktsregionen på Vertonghen, sa Morten Langli.

– Det finnes ikke noe stygt i dette. Det er ikke noen bevisst handling fra noen av dem, så jeg synes den utvisningen er feil, sa Claus Lundekvam.

Etter utvisningen tok Tottenham tilbake initiativet, og både innbytter Jermain Defoe og Gylfi Sigurdsson var nære på å sette inn 2-1 med gode skuddforsøk i sluttminuttene. Scoring ble det dog ikke, og det endte 1-1 på White Hart Lane.

Se TV 2s studio hylle Christian Eriksen i pausen her:

757548

Lagoppstillingene

To scoringer i midtukens ligacupkamp mot Aston Villa var ikke nok, og Jermain Defoe må finne seg i å starte på benken når André Villas-Boas bringer tilbake Roberto Soldado til startoppstilingen mot Chelsea.

På motsatt banehalvdel starter også en spansk stjernespiss. Fernando Torres gis tillit i stedet for Samuel Eto'o på White Hart Lane. En annen som starter er Ramires, som blir den sjette brasilianeren til å spille 100 Premier League-kamper etter Gilberto Silva, Lucas Leiva, Emerson Thome, Juninho og Anderson.

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Michael Dawson, Jan Vertonghen, Kyle Naughton - Paulinho, Mousa Dembélé - Andros Townsend, Christian Eriksen, Gylfi Sigurdsson - Roberto Soldado
Innbyttere: Brad Friedel, Vlad Chiriches, Erik Lamela, Lewis Holtby (for Eriksen, 70.), Nacer Chadli (for Townsend, 63.), Sandro, Jermain Defoe (for Soldado, 77.)

Chelsea: Petr Cech - Branislav Ivanovic, David Luiz, John Terry, Ashley Cole - Frank Lampard, John Obi Mikel - Ramires, Oscar, Eden Hazard - Fernando Torres
Innbyttere: Mark Schwarzer, Cesar Azpilicueta (for Oscar, 83.), Gary Cahill, Michael Essien, Juan Mata (for Mikel, 46.), André Schurrle (for Hazard, 69.), Samuel Eto’o

Roberto Soldado og Gylfi Sigurdsson (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Roberto Soldado og Gylfi Sigurdsson (Foto: IAN KINGTON/Afp)