GIR SEG: Pål Gordon Nilsen gir seg i NRK. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
GIR SEG: Pål Gordon Nilsen gir seg i NRK. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

NRK-profil gir seg

Den kjente TV- og radioreporteren Pål Gordon Nilsen har takket ja til jobben som kommunikasjonssjef for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

40-åringen har jobbet som journalist i NRK-sporten i 18 år, men nå er den epoken over.

– Det ligger ingen dramatikk bak at jeg slutter. Jeg har elsket å jobbe i NRK. Jeg har digget det, men nå har jeg vært i systemet i mer eller mindre tyve år og er klar for å gjøre noe nytt. Jeg har hele tiden sagt til meg selv at jeg ikke skulle jobbe hele livet på samme sted, sier Nilsen til tv2.no.

Nilsen blir en del av OL-laget i løpet av oktober, står det i en pressemelding fra organisasjonen som jobber med OL.

– Når jeg først skulle forlate verdens beste jobb i NRK, så måtte det være til fordel for noe så spennende som Ungdoms-OL. Dette er et kjempespennende prosjekt som IOC har høyt oppe på agendaen, og det vil gjøre noe for hele verdens kommende toppidrettsutøvere.

Han legger ikke skjul på at han ser på den nye jobben sin som en stor utfordring.

– Det er et tungt, svært prosjekt som både er krevende og spennende. Jeg gleder meg til å skape en arena for morgendagens olympiere, frivillige, trenere og ledere, sier den kjente NRK-mannen.

– Vi skal lage morgendagens olympiske leker for en ny generasjon, og med Pål Gordon på laget skal hele Norge få høre om Ungdoms-OL. Visjonen vår er å sprenge grenser og skape morgendagen, og vi trenger en olympisk mester i kommunikasjon. Det får vi med Pål Gordon, sier Magne Vikøren, som er øverste leder for kommunikasjons- og markedsarbeidet Ungdoms-OL.

Selv om Nilsen er entusiastisk overfor sin kommende jobb, medgir han at det blir vemodig å forlate NRK.

– Jeg kommer til å savne NRK. Det har vært livet mitt siden jeg var 19 år så det kommer til å bli utrolig rart. Samtidig får jeg fri annenhver helg nå, så jobbhelger er noe jeg ikke kommer til å savne like mye, sier Pål Gordon Nilsen til tv2.no.