Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)

Her slåss Benfica-treneren med politiet (!) for å forsvare supporter

Jorge Jesus risikerer fengselsstraff og tre års karantene etter sjokkscener.

Benfica-trener Jorge Jesus og hans spillerne feiret søndagens viktige 1-0-seier borte over Vitória de Guimarães med jubel ute på gressmatta. Men feiringen tok en uventet og utrolig vending da flere Benfica-supporter stormet banen for å ta del i jubelscenene.

Flere av supporterne ble lagt i bakken av sikkerhetsvaktene og det lokale politiet. Det likte Jesus dårlig, som gikk til fysisk angrep på både vaktene og politiet.

Slåssing og bryting med politiet
Benfica-sjefen reagerte spesielt på behandlingen av én av Benfica-supporterne, og forsøkte å frigjøre mannen. De oppsiktsvekkende tv-bildene viser hvordan Jesus regelrett slår en av politimennene, mens han forsøker å bryte med en annen.

Til slutt roet Jesus seg ned og ble geiledet vekk av nettopp politiet. Mannen med den grå hårmanken var likevel tydelig opprørt og gestikulerte heftig med armene i diskusjon med lovens menn.

Etter kampen forklarte og forsvarte 59-åringen seg til Sport TV.

– Ingenting skjedde. Spillerne skulle bare gi draktene sine til fansen, og jeg ønsket å takke dem for deres støtte. Det tok litt av og flere stormet banen. Én Benfica-supporter ble taklet av en sikkerhetsvakt og jeg ba om at han skulle la den unge mannen være. Jeg forsvarte Benfica-supporterne, og jeg vil alltid være den første til å gjøre det, sier han.

Liga Sagres i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Les også: Dette er Øyvind Alsakers Mesterliga-favoritter

Risikerer fengselsstraff
Ifølge portugisiske medier risikerer Jesus nå karantene på opptil tre år og i verste fall fengselsstraff. Det er spesielt angrepet på politiet som kan få alvorlige konsekvenser.

Ifølge en jusprofessor, som avisen Publico har snakket med, kan Jesus i hvert fall risikere utestengelse på «mellom seks og 18 måneder» fra fotballen for volden. Det kan også bli illagt en straff på «mellom tre måneder og tre år» for angrepet på politiet.

Men da er det kun snakk om straff fra det portugisiske fotballforbundet. Hvorvidt det lokale politiet ønsker å forfølge saken er foreløpig usikkert. I så tilfellet kan Jesus ilegges fengselsstraff.

Ifølge Publico har i hvert fall det lokale politiet «sendt rapport om hendelsen, og det nå er opp til påtalemyndigheten om det skal tas ut tiltale».

PS! Seieren sendte Benfica opp til fjerdeplass på tabellen med ti poeng. Avstanden opp til serieleder Porto er på tre poeng med fem kamper spilt.

Jorge Jesus (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Jorge Jesus (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Jorge Jesus (Foto: Paulo Duarte/Ap)