Molde med tre strake

Formsterke Molde lekte seg og knuste Sandnes Ulf 4-1 på hjemmebane i eliteserien søndag.

Det var den tredje seieren på rad for Ole Gunnar Solskjærs menn. Gjestene fra Sandnes virket uinteresserte og lot Molde kontrollere kampen fra start til slutt.

Etzaz Hussain startet ballet etter bare sju minutter da han upresset fikk klinke til fra 25 meter. Skuddet fikk en skru til venstre i nettet bak keeper Sean McDermott, som ikke hadde noen god dag på jobben.

Derfra og ut handlet alt om Molde og McDermott. I det 14. minutt var det Daniel Chima Chukwu sin tur til å juble. Nigerianeren fikk stå upresset i boksen på en corner. Slikt gjør man ikke ustraffet mot et topplag.

Sandnes Ulf var meget svake begge veier. Laget skapte nærmest ingenting, samtidig som det presset Molde høyt og ga vekk mye bakrom. Utover i første omgang fikk hjemmelaget flere muligheter. 3-0 kom etter at Jo Inge Berget først spilte en flott crosser til Linnes på kanten, før backen slo et presist innlegg tilbake til Berget. På direkten dundret han ballen utakbart i mål.

Det ble ikke pause før Molde hadde gått opp til 4-0. Mattias Moström ble spilt fri i boksen, med noe spiss vinkel mot målet. McDermott kom rusende ut og tok med seg svensken i taklingen. Etter litt betenkningstid pekte dommer Omar Rafiq på straffemerket og tok opp det røde kortet. En veldig streng avgjørelse, som i realiteten drepte kampen. Annenomgangen ble etter dette en parademarsj for Molde. Mål ble det likevel da innbytter Mats Møller Dæhli headet ballen i eget mål på en corner. (©NTB)