Suzann Tutta Pettersen virker ofte streng, men kan le også. (Foto: TV 2)
Suzann Tutta Pettersen virker ofte streng, men kan le også. (Foto: TV 2)

Synes du Tutta er litt skremmende?

Da er du ikke alene, men her er en annen side av Norges golfdronning.

– Jeg får veldig ofte høre at folk er litt skremt før vi virkelig blir kjent med meg, og at jeg er litt vanskelig å komme innpå. Men det er jeg jo egentlig ikke, sier Suzann Pettersen når TV 2 blir med henne og manager Geir-Olav Killingstad på ridetur for å kople av.

Sist helg vant 32-åringen sin andre Major-tittel i Evian Masters, og hun legger ikke skjul på at hun er en annen person utenfor konkurranse.

– Jeg kan kanskje være ganske intens på golfbanen. Så jeg må prøve å avbalansere det med den personen jeg egentlig er, og den jeg kanskje ønsker å være mer av, forteller hun.

Les også: Tutta tok sin første majortriumf på seks år

– Følte hun var litt kald
Tutta og manager Killingstad startet å samarbeide i vår, og han innrømmer at han i starten delte oppfatningen mange har av golfesset.

Jeg får veldig ofte høre at folk er litt skremt før vi virkelig blir kjent med meg.

– Jeg hadde nok litt det samme inntrykket som Tutta selv har beskrevet. Litt steintøff, og kanskje litt sånn kald. Det er sjelden man ser henne utenfor greenen, men vi som er så heldige at vi får bli litt kjent med henne ser jo mange flere sider, forteller han.

Bruker sosiale medier
Gjennom sosiale medier som Twitter, Instagram og hennes egen blogg, har 32-åringen tett kontakt med fans og andre utøvere. Det ser hun på som en fordel i forhold til eget image.

– Jeg føler det er mulighet for deg selv å bygge et image. Mange oppfatter meg kanskje som litt tøff og hard, så der har sosiale medier vært et hjelpemiddel for min del. Du velger jo selv hva du velger å levere, og hvordan du vil bli oppfattet, sier Tutta

Mange oppfatter meg kanskje som litt tøff og hard.

Men selv om hun slipper ned skuldrene utenfor greenen, har hun ikke tenkt å la alle få innblikk i den andre siden av henne.

– Jeg kan godt ha det tøffe inntrykket overfor konkurrenter. Det gjøre meg ingen ting, smiler hun.