GJESTER BERGEN: Paul Merson. (Foto: David Jones/Pa Photos)
GJESTER BERGEN: Paul Merson. (Foto: David Jones/Pa Photos)

Paul Merson gjester TV 2s Premier League-studio

Og slik tror Arsenal-legenden og Sky Sports-eksperten at helgens runde i Premier League går.

TV 2s Premier League-studio får storfint besøk når Paul Merson (45) inntar Bergen for å følge «Super Sunday».

Merson er mest kjent for sin tid i Arsenal, hvor han spilte 289 ligakamper og scoret 78 mål etter å ha kommet gjennom klubbens ungdomssystem.

Landslagsspiller
Totalt ble det 12 sesonger i London-klubben for Merson, før karrieren gikk videre til Middlesbrough, Aston Villa, Portsmouth og Walsall hvor han også en periode var spillende manager.

I 2012 gjorde engelskmannen et comeback på fotballbanen da han spilte tre kamp for Chiswick & District Sunday League-laget Whitton Athletic og en kamp for Mid Wales Football League-laget Welshpool Town hvor han også scoret ett mål for hvert av lagene.

Mellom 1991 og 1998 fikk Merson 21 landskamper for England og scoret tre mål. Han scoret blant annet i straffesparkkonkurransen i åttendedelsfinalen mot Argentina under VM i 1998.

Paul Mersons karriere var en berg-og-dalbane der utenomsportslige ting til tider tok fokuset bort fra fotballen. I 1994 sto han frem med sine alkohol- og kokainproblemer, og den tidligere midtbanespilleren har også hatt problemer med gambling.

LEGENDE: Paul Merson i aksjon for Arsenal.
LEGENDE: Paul Merson i aksjon for Arsenal.

– Humørfylt ekspert
Etter karrieren har Merson livnært seg gjennom mediearbeid og er et fast innslag i Sky Sports Soccer Saturday-program.

Det er tidligere Premier League-spiller og TV 2s ekspert Claus Lundekvam som har satt Mersons gjesteopptreden i Norge i stand.

– Vi har snakket om dette lenge, og egentlig skulle han vært med i fjor, men fikk det ikke til å passe. Det gjorde det denne gangen, sier Lundekvam til tv2.no.

SLÅTT UT: Paul Merson spilte for England i VM 1998. Her etter å ha blitt slått ut i åttendedelsfinalen mot Argentina. (Foto: SEAN DEMPSEY/AP)
SLÅTT UT: Paul Merson spilte for England i VM 1998. Her etter å ha blitt slått ut i åttendedelsfinalen mot Argentina. (Foto: SEAN DEMPSEY/AP)

Han tror det er god grunn til å glede seg til Mersons opptreden i panelet sammen med programleder Aleksander Schau, Morten Langli og Erik Thorstvedt.

– Han er en humørfylt kar som har mye TV-erfaring. Det er klart han har mange gode historier, særlig fra Arsenal-tiden, men han har vært med på mye og sett mye.

Se også: Her svartner det fullstendig for Sky Sports-eksperten

I kraft av sin rolle som Premier League-ekspert på Sky Sports har Paul Merson kommet med sine spådommer før helgens runde og tatt for seg kamp for kamp og hvordan de kommer til å ende.

Slik spår han utfallet av rundens kamper:
Les Mersons utfyllende grunngivelse på Sky Sports.

Norwich-Aston Villa 1-2
Se kampen lørdag kl. 13.45: TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Paul Merson tror Chris Hughton vil spille seieren i Paul Lamberts hender ved at Norwich vil spille offensivt. Villa er sterke borte og derfor tror Merson på en knapp borteseier.

Liverpool-Southampton 2-0
Se kampen lørdag kl. 16.00: TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Mauricio Pocchetino har tullet for mye med formasjonen til Southampton og prøvd å «reparere noe som ikke var ødelagt» skriver SkySports-eksperten som tror at Liverpool vinner greit, til tross for at de vil savne Philippe Coutinho.

Chelsea-Fulham 2-0
Se kampen lørdag kl. 18.30: TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Her tror den tidligere landslagsspilleren at Chelsea vinner komfortabelt. Å møte det svake bortelaget Fulham hjemme etter sjokktapet for Basel bør passe Mourinhos menn perfekt.

Arsenal-Stoke 2-1
Se kampen søndag kl. 14.30: TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Merson har blitt imponert av Stoke denne sesongen, men har også likt det han har sett av gamleklubben Han tror Arsenal vinner såvidt, men bare såvidt basert på Stokes gode spill så langt denne sesongen.

Crystal Palace-Swansea 1-1
Se kampen søndag kl. 14.30: TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no

Paul Merson har erfaring med å spille mange fotballkamper, og han tror Swansea kan bli skadelidende mot Crystal Palace etter å ha møtt Liverpool mandag, spilt i Valencia torsdag og nå skal møte Crystal Palace igjen. Han liker Swansea, men tror gjestene er trøtte mot slutten av en hard uke.

Manchester City-Manchester United 2-1
Se kampen søndag kl. 17.00: TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Hjemmefordelen blir avgjørende, sier Merson, som tror på en fartsfylt og underholdende kamp på Etihad.

Cardiff-Tottenham 1-1
Se kampen søndag kl. 17.00: TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no

Tottenham har sett bra ut, særlig defensivt men de vil få det tøft i Wales. Han går for en uavgjort, men dersom han skulle valgt noen ville han valgt Tottenham som han tror kan vinne Premier League.

Newcastle-Hull 1-0
Følg kampen i FotballXtra England lørdag kl. 16.00: TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

Hull er vanskelig å slå, og er brukbare defensivt, skriver den tidligere midtbanespilleren. Han tror imidlertid at Newcastle, som har spillermateriellet til å få ting til å skje vil kunne klare å skjære gjennom forsvaret, forutsatt at nøkkelspillerne har dagen.

West Bromwich-Sunderland 2-1
Følg kampen i FotballXtra England lørdag kl. 16.00: TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

Hjemmelaget scoret sitt første Premier League-mål denne sesongen forrige serierunde og Merson tror det vil få klubben til å slå Sunderland, spesielt siden gjestene lkker som en sil. Hvor lang tid vil det ta for alle de nye Sunderland-spillerne å bli kjent med hverandre? spør 45-åringen.

West Ham-Everton 0-2
Følg kampen i FotballXtra England lørdag kl. 16.00: TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

– Jeg vet ikke hvordan West Ham skal score mål før Andy Carroll er frisk igjen, skriver Merson som foreslår at Allardyce spiller med Kevin Nolan på topp. De trenger å forandre på ting, men her tror eksperten at det ikke blir mål for hjemmelaget.

Les Mersons utfyllende grunngivelse på SkySports.