BØTELAGT: Follo FK er bøtelagt med 40.000 kroner og har fått en poengstraff på tre poeng av NFF. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)
BØTELAGT: Follo FK er bøtelagt med 40.000 kroner og har fått en poengstraff på tre poeng av NFF. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)

Konkurstruede Follo bøtelagt og fratatt poeng av NFF

Adeccoliga-klubben Follo jobber på spreng for å skaffe midler til videre drift. Nå er klubben bøtelagt og fratatt tre poeng av NFF.

Follo FK, som var tapende cupfinalist så sent som i 2010, må skaffe til veie 4,1 millioner kroner innen 30. september. Hvis ikke vil klubben gå til det skritt å slå seg selv konkurs. Det bekrefter styreleder i Follo FK, Frank Johansen overfor lokalavisen Østlandets Blad.

– Det er så alvorlig. 30. september er en D-dag, hvis du vil kalle den det, sier Johansen, til oblad.no.

LES OGSÅ: Follo FK sier opp samtlige spillere

Samtidig er klubben nå straffet på grunn av økonomisk rot av Norges fotballforbund. I en pressemelding gjør NFF det klart at forbundet gir Follo poengstraff og bot.

– NFFs påtalenemnd (påtalenemnda) anmeldte Follo FK til doms- og sanksjonsutvalget (utvalget) for ikke å ha innlevert fullstendig økonomiske rapporteringspakke innen fastsatt frist som var den 15. mars 2013, skriver NFF.

– Etter en helhetsvurdering av den foreliggende saken, og hensett til tidligere praksis i saker med samme type forgåelse, har utvalget kommet frem til at påtalenemndas innstilling til sanksjon med tap av fire poeng skal justeres noe. Utvalget finner at den beste sanksjonsform i denne saken er poengstraff sammen med bot. Etter utvalgets oppfatning er tap av tre poeng og bot på 40 000 kroner en passende sanksjon, utdyper forbundet.

– Parallelt med dette jobber vi nå med en redningsaksjon for hele klubben. Akkurat nå er situasjonen veldig utfordrende

– Jobber med en redningaksjon
Overfor TV 2 Sporten bekrefter styreleder Frank Johansen at klubben har fått poengstraff og 40.000 i bot.

– Vi har akkurat mottatt dokumentene fra NFF og jeg vil i den anledning henvise til en pressemelding vi vil legge ut på våre hjemmesider om denne saken senere fredag kveld, sier Johansen.

Han innrømmer at den økonomiske situasjonen i klubben for øyeblikket er svært alvorlig.

– Parallelt med dette jobber vi nå med en redningsaksjon for hele klubben. Akkurat nå er situasjonen veldig utfordrende, sier han til TV 2 Sporten.

Ifølge Østlandets Blad håper Follo at et selskap satt sammen av lokale initiativtagere kan sørge for å få inn de midlene klubben trenger for sin videre drift. Follo ligger på nest sisteplass i Adeccoligaen med 17 poeng etter 23 serierunder.

Etter poengtapet er Follo nede i 14 poeng og har for alvor den ene foten i 2. divisjon.

Follo er forvørig ikke den eneste klubben som ble bøtelagt av NFF fredag.

TRUES AV KONKURS: Follo FK. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)
TRUES AV KONKURS: Follo FK. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)

70.000 i bot til Vålerenga
Vålerenga Fotball er ilagt bøter på til sammen 70.000 kroner etter at klubbens tilhengerne fyrte av røykbomber ved to Tippeliga-kamper tidligere i år.

Det var påtalenemnda i Norges Fotballforbund som anmeldte Vålerenga til forbundets doms- og sanksjonsutvalg. Bakgrunnen av supporternes bruk av pyroteknikk i hjemmekampen mot Aalesund (27/4) og bortekampen mot Lillestrøm (30/6).

Utvalget er kommet fram til at både allmenn- og individualpreventive hensyn tilsier at forholdene må sanksjoneres, heter det på NFFs nettsted.

I begge tilfellene legger utvalget i skjerpende retning vekt på at røykbombene skjedde inne i en tilskuermengde. Samtidig er det formildende at pyroteknikken var av begrenset omfang.

Vålerenga er bøtelagt med 30.000 kroner etter at én røykbombe ble avfyrt under kampen mot Aalesund. Ved innmarsj til LSK-møtet skal det ha blitt avfyrt to til tre røykbomber, og det førte til en bot på 40.000 kroner.

Det virket også skjerpende at Vålerenga tidligere er bøtelagt på grunn av lignende regelbrudd.