Bikini
Bikini

Bikinifitness-utøveren Lone (18) er blitt Youtube-sensasjon

– Det har tatt helt av.

Youtube-vidoen av bikinifitness-utøveren Lone Norås (18) har gått som en farsott på nettet siden den ble lagt ut 10. september.

Se bikinifitness-Lone i aksjon i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Christina Gjertsen Photography)!

I skrivende stund har videoen over 1,3 millioner sidehenvisninger.

– Har tatt helt av
Norås konkurrerer til daglig mot Christina Strøm Fjære, som på mandag viste frem kroppen sin på TV 2 Sport.

Fjære ble verdensmester i bikinifitness. Norås deltok også på stevnet i Kiev, men det gikk ikke helt som planlagt. Riktignok gikk hun videre fra den første eliminasjonsrunden. Da ble 30 utøvere kuttet ned til 15. Men etter det var det stopp for 18-åringen.

Norås kan trøste seg med at hun presterer til gull på nettet. Hun er helt overveldet over oppmerksomheten videoen har ført til.

– Det har tatt helt av. Jeg hadde aldri forventet at så mange ville se videoen, sier Norås til tv2.no.

Får mange tilbakemeldinger
Sammen med venninnen Christina Gjertsen bestemte hun seg for å lage en video av hverdagen sin som bikinifitness-utøver. Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger, og veldig mange positive tilbakemeldinger. Det står jo en del rart i kommentarfeltet under videoen, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg synes videoen ble veldig bra, bedre enn forventet. Og musikken er fengende, sier Norås.

– Det er mye kropp i videoen. Skjønner du at noen reagerer på det?

– Nei, sporten jeg konkurrerer i er jo kropp. Jeg bryr meg ikke om hva andre tenker om det, sier Norås.

Les: Møt vår nybakte verdensmester i bikinifitness

Lakselv-jenta forteller at hun har trent hardt for å få den kroppen hun har i dag.

– Jeg trener stort sett hver dag, men jeg tar en hviledag i ny og ne. Det blir mye styrketrening - fem-seks ganger i uken. Men jeg er blitt mye flinkere til å lytte til kroppen nå enn da jeg begynte, sier Lonås.

LoneNoras
LoneNoras

– Se på kostholdet
Lonås hadde allerede et godt fundament da hun begynte å konkurrere aktivt som 17-åring.

– Jeg hadde trent styrke et år i forveien, men jeg var ikke helt klar over hva jeg burde trene på i begynnelsen, forteller Norås.

Hun hentet inspirasjon og lærte mye av erfarne utøvere på nettet. Det kan også vanlig folk gjøre, mener Lone. Hun mener mange kan komme i bedre form ved å gjøre enkle grep i hverdagen.

– Først og fremst bør man se på kostholdet, for det har utrolig mye å si. Man bør få i seg sunne karbokilder, og mat som jobber på lag med kroppen. Jeg anbefaler å søke litt på nettet etter personer med litt kunnskap. Man skal ikke være redd for å spørre, understreker 18-åringen.

Selv om verdensmesterskapet ikke gikk som planlagt er Lone ved godt mot. Hun vet det kommer nye muligheter.

– Jeg har oppnådd mye i ung alder, men jeg har fortsatt mye jeg skal gjøre på en scene. I VM bommet jeg litt på formen, men jeg tar det som en god erfaring. Jeg har veldig mange år igjen. Det viktigste av alt er at jeg har lært kroppen min å kjenne, sier Lone.