Norsk nei til fotball-EM i 2020

For liten nasjonalarena og stor konkurranse fra andre land gjør at Norge ikke blir blant søkernasjonene til fotball-EM i 2020.

UEFA presenterte fredag listen over de 32 landene som har meldt sin interesse for å være blant de 13 arrangørnasjonene av europamesterskapet om sju år.

På den listen fantes ikke Norge, selv om Norges Fotballforbund tidligere har antydet interesse for mesterskapet.

– Dette var opprinnelig noe vi vurderte sterkt. Men det er to ting som gjør at vi har valgt ikke å gå videre med interessen. Arenakravene kombinert med konkurransesituasjonen gjør at forbundsstyret har konkludert med at det ikke er realistisk med et EM-sluttspill i Norge i 2020, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til NTB.

Ullevaal stadion er under ombygging og vil stå klar ved årsskiftet. Den får en kapasitet på drøye 28.000 tilskuere. Graff forteller at UEFAs krav er på 33.000 tilskuere.

– Det andre er konkurransebildet med tanke på hvilke andre nasjoner som vil søke. Flere andre land har to aktuelle arenaer, mens vi har kun Ullevaal. Et EM-sluttspill vil også gi oss veldig store økonomiske kostnader. (©NTB)