Rooney (Foto: Jon Super/Ap)
Rooney (Foto: Jon Super/Ap)

Ferguson hyller Rooney: – Han er fantastisk

Wayne Rooney er tilbake i god gammel form, mener tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson.

Rooney var i sommer koplet vekk fra Old Trafford, men den engelske landslagsspissen virker nå å trives igjen i Manchester United.

Det har blitt spekulert mye i hvordan forholdet mellom Wayne Rooney og hans gamle manager Sir Alex Ferguson etter at den mektige skotten benket angriperen i viktige kamper i vår. Mange har ment at det ville være umulig for Rooney å fortsette i klubben med Ferguson fortsatt sittende i ledelsen.

– Har vært fantastisk
Men når Ferguson nå for første gang snakker etter at han trakk seg, så passer han på å rose Wayne Rooney.

– Wayne var fantastisk. Det er jeg glad for å se, sier Ferguson til MUTV.

Les også: Rooney kårer sine fem flotteste scoringer

Rooney scoret i 2-0-seieren mot Crystal Palace sist helg. Angriperen fulgte opp med to scoringer og en målgivende mot Leverkusen i Mesterligaen.

– Han har fått energien tilbake, besluttsomheten og viljen til å angripe. Som direktør er jeg glad for å se at han er tilbake slik vi husker ham, fortsetter Ferguson.

Ferguson er svært optimistisk med tanke å fremtiden for Manchester United.

– Vi har en fantastisk sjanse til å gjøre suksess. For i Rooney og van Persie har vi angripere som kan vinne kamper for oss, sier han.

Skotten var manager i Manchester United i 27 år før han i mai bestemte seg for trekke seg tilbake. Det er en avgjørelse han ikke angrer på.

– Jeg nyter det. Det er noen ting jeg savner, og noen ting jeg ikke savner. Jeg sluttet på riktig tidspunkt, men det var en svært god periode i livet mitt, forteller han.

Rooney hyller Moyes
Det var også ventet å oppstå problemer når Rooney og hans trener fra Everton-tiden David Moyes nå skulle samarbeide igjen. Men angriperen, som rundet 200 mål for Manchester United mot Leverkusen, er nå svært fornøyd med situasjonen.

– Det er helt klart godt å jobbe med ham igjen. Han er en fantastisk manager og fortjener jobben etter hva han har gjort med Everton, sier spissen.

Og skal vi tror Rooney selv så er det ikke uten grunn at han nå ser ut til å være tilbake i form.

– Jeg har tatt meg sammen og jobbet hardt. Jeg har prøvd å vise de rette holdningene. Det er noe jeg alltid har følt er viktig. Det betaler seg på banen. Jeg føler meg veldig bra, og er klar for å gjøre det bra fremover, sier han.

Søndag er det duket for storkamp i Manchester når City tar imot United på Eastlands.

Rooney (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Rooney (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

(NTB/ TV 2 Sporten)