thor hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik)
thor hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik)

Kaggestad råder Hushovd til å skifte lag

Johan Kaggestad mener veteranen bør forsvinne fra BMC.

Tiden i BMC har vært alt annet enn vellykket for Thor Hushovd.

I fjor fikk han store deler av sesongen spolert av sykdom. I år har Grimstad-oksen vist glimt av gammel klasse, men uten at han ble belønnet med plass på BMCs Tour de France-lag.

Torsdag ble han vraket fra BMCs lagtempolag i VM.

Les også: Hushovd vraket til lagtempoen i sykkel-VM

Øvelsen var et av Hushovds store sesongmål etter Tour-vrakingen. Nå må han i stedet lade opp med tre endagsritt i Belgia for å finpusse formen inn mot neste søndags fellesstart i VM.

Hushovd har ett år igjen av kontrakten med BMC. Johan Kaggestad mener Hushovd bør kikke seg om etter en ny arbeidsgiver.

– Han er en strålende lagtemporytter, og han er i god form. Nå vet ikke jeg hva som har skjedd på lagtemposamlingen. En ting er at man er en god lagtemporytter. En annen ting er at man skal fungere sammen med de andre på laget. Det vet jeg ikke hvordan Thor gjør, men han har alltid kjørt gode lagtempoer, sier Kaggestad.

– BMC gjorde et dårlig Tour de France-uttak. Har de gjort det igjen?

– Ja, det tror jeg faktisk. De undervurderer Thors styrke på lagtempo. Han har vært motoren i to lagtemposuksesser i Tour de France. Det forundrer meg at de har seks mann som er bedre, sier Kaggestad.

– Bør forsvinne
Han mener Hushovd bør komme seg vekk fra BMC.

– Jeg tolker det slik at det er manglende tillit. Han bør forsvinne fra BMC, for han har mye, mye mer å gi. Det virker ikke som om laget helt forstår kapasiteten til Thor og hvordan de skal klare å realisere potensialet hans, sier Kaggestad.

Jeg tolker det slik at det er manglende tillit. Han bør forsvinne fra BMC.

– Han bør sikte seg inn på et lag hvor han får en kapteinsrolle og hvor han er sikker på en Tour de France-plass. Og det er mange lag som kan bruke Thor der, sier Kaggestad.

Godt betalt
TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener vrakingen av Hushovd kan bety to ting.

– Det kan være to grunner til at Thor ikke sykler lagtempoen. Det ene kan være at han ønsker seg et annet opplegg inn mot VM fordi han ikke føler seg helt 100 prosent. Da har han såpass lagfølelse, og det er så mye press internt, at han sammen med ledelsen ble enig om at en annen kunne ta plassen. Jeg tipper de har kjørt treningssamlingene med reserver. Nå skal han kjøre et alternativt opplegg. Det kan være at det passer enda bedre i forhold til fellesstarten. I verste fall er det at han ikke er i slag og at han føler seg tung - at VM-formen er i fare. Det er sannsynligvis det ene eller det andre, sier Kaggestad.

Han tror Hushovd blir i BMC også neste sesong. Litt av grunnen er at laget betaler så bra.

– Men de har også endret på ledelsen. Lelangue er borte, og det tror jeg er bra. Men jeg tror ikke at Thor Hushovd kommer til å bytte lag. Husk at de er veldig godt betalt i BMC. Lønnen er en slags kompensasjon for at de må dele rollen med flere, sier Kaggestad.