Flatland tilbake i kommentatorboksen

Hallvard Flatland er kommet tilbake fra alvorlig sykdom. TV-nestoren var torsdag tilbake som kommentator.

– Av en eller annen merkelig grunn føles det ekstra godt i dag å ønske velkommen til golfsendingen vår. Det skal handle om Tour Championship, og det betyr også da finalen i FedEx-cupen. Vi befinner oss på East Lake Golf club, Atlanta, Georgia. Dette har vi gledet oss til lenge, Per, sa Flatland da han ønsket seerne velkommen til torsdagens sending på Viasat Golf.

Han kommenterer helgens tourfinale sammen med sin mangeårige venn og kollega Per Haugsrud.

– Ja, det er helt sikkert, Hallvard. Ja, hva kan man si. Dette er av to grunner veldig spesielt, selvfølgelig. Du ved siden av meg nå er helt utrolig. Så får vi prøve å holde tårene unna og snakke om golfen, svarte kommentatormakkeren.

I januar ble Flatland rammet av det sjeldne HLH-syndrom, som trigger immunforsvaret til å angripe kroppens vitale organer. Den populære programlederen måtte gjennom 25-30 operasjoner etter at han ble lagt inn på Rikshospitalet. Han lå tre måneder i koma.

– HLH-syndromet utløses ofte av noe annet – det kan være kreft – og blir behandlet med cellegift. I pappas tilfelle var kreften sekundær. Alle pappas vitale organer ble angrepet samtidig, og han blødde mye. På et tidspunkt tappet de seks liter blod fra buken hans, sier datteren Katarina Flatland til VG. (©NTB)