Hushovd lader opp til VM med tre ritt i Belgia

Thor Hushovd kjører ikke lagtemporittet for BMC i VM. I stedet lader han opp til fellesstarten i Firenze med tre enkeltritt i Belgia.

Dette har NTB fått bekreftet fra pressemedarbeideren Sean Weide i BMC Racing. Det betyr at Hushovd ikke kommer til å reise til VM-byen Firenze før et stykke ut i neste uke.

Han kommer allerede fredag til å kjøre Kampioenshap van Vlaanderen. Deretter stiller han i Grand Prix Impanis-Van Petegem lørdag, og søndag skal det norske VM-håpet kjøre Grand Prix d'Isbergues.

Deretter kommer Hushovd til å få noen roligere dager i neste uke før fellesstarten i VM neste søndag. Der kjører Hushovd sammen med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug på det norske landslaget. Foreløpig er ingen av dem utpekt som kaptein for laget, men opplegget i VM går ut på å kjøre for den som har dagen og mest å hente.

Sportssjef Stig Kristiansen har ikke lagt skjul på at han har store forventninger til Hushovd i VM-rittet.

Håpet er at den tidligere norske verdensmesteren skal ha krefter til å kunne henge med til slutt, og da kommer det etter all sannsynlighet bli han det skal kjøres for i en eventuell spurt. (©NTB)