Vålerenga trener Tom Nordlie i aksjon i 2000. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Vålerenga trener Tom Nordlie i aksjon i 2000. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

– Det var Trøim og Spetalen mot kommunistene Nome og Krystad

Tom Nordlie setter ord på hva han mener både var og er problemet i Vålerenga.

Se hele debatten klokken 18.00 eller 21.40 på TV 2 Sport – eller på TV Sumo

– Da jeg var i Vålerenga var det Trøim og Spetalen på den ene siden og kommunistene Petter Nome Og Anders Krystad på den andre. Det som om Erling Folkvord og Carl I. Hagen skulle vært leder for samme parti. Klubben må sette en struktur som skaper gode arbeidsforhold, sier Tom Nordlie, som fikk sparken fra Oslo-klubben i 2000.

Og daglig leder i Vålerenga Stig Ove Sandnes innser at Nordlie har rett.

– Ja, det er helt riktig. På dette har Rosenborg vært et forbilde. Og det er det vi jobber med i Vålerenga nå. Sørge for at styrene jobber sammen og at vi trekker i samme retning, sier Sandnes.

Se klipp fra debatten øverst i artikkelen

– Men hva skjedde i 2005? Kjetil Siem og Kjetil Rekdal ga blaffen i alt som heter råd, utvalg og høringsinstanser og bare kjørte et løp. Og når du har suksess henger alle seg på, påpeker Davy Wathne.

– Forskjellen på oss og klubber som for eksempel Haugesund, er tiden det tar å beslutte ting. Det Haugesund blir enige om på en kveld, tar det kanskje et halvt år før vi er enige om Vålerenga. Og da har vi tapt mye terreng, sier Sandnes.

Og sportssjef i FK Haugesund Asbjørn Helgeland ser fordelen med mindre forhold.

– Ja, beslutningsveien er mye kortere for oss. Vi bestemte oss ganske kjapt for å flytte Jostein Grindhaug fra markedsavdelingen til å ha ansvar for A-laget. Det hadde neppe skjedd i Vålerenga, sier Helgeland og smiler.

Sportsdb18 ser i kveld på hvordan klubber som Haugesund og Strømsgodset kan hevde seg bedre enn langt større klubber som Brann og Vålerenga, mens det i eksempelvis Premier League er direkte sammenheng mellom budsjett, klubbstørrelse og tabellplassering.

Se hele debatten klokken 18.00 eller 21.40 på TV2 Sport – eller på TV Sumo.