Søder2
Søder2

Søderlund møter gamleklubben: – Vi er fiender på banen og venner utenfor

Rosenborg-spissen ser frem til kampen mot Haugesund, og skryter samtidig av Jostein Grindhaug.

På under en uke skal Alexander Søderlund spille mot sin gamle klubb Haugesund to ganger. Rosenborgspissen er klar på at FKH må slåes om drømmen om seriegull skal gå i oppfyllelse.

– Vi må vinne hver kamp i serien for at vi skal bli mestere. Jeg tror vi kommer til å slå FKH, sier Alexander Søderlund til tv2.no

Litt spesielt blir det likvel å stå ansikt til ansikt med FKH-spillerne i Rosenborg-drakt for Søderlund.

– Jeg har fulgt med FK Haugesund siden jeg var liten og det er en klubb som jeg har gode følelser for. Likevel, når du tar på deg drakten og går ut på banen så er det bare en ting som gjelder og det er seier. Vi er fiender på banen og venner utenfor, sier Søderlund.

– Hvis jeg sier Haugesund, hva sier du da?

– Da blir jeg glad. Jeg elsker jo byen og folkene der. Det gir meg bare gode tanker, sier Søderlund.

Les også: Se Nicki Billes kunstmål sikre RBK-seier mot Aafk

Lært mye av Grindhaug
Søderlund spilte for Haugesund i to sesonger før overgangen til Rosenborg i sommer. Der utviklet han og FKH-trener Jostein Grindhaug et godt samarbeid.

– Jostein ville egentlig ikke hente meg der til Haugesund, men til slutt fant han ut at han kunne gi meg en sjanse likevel. Etter hvert utviklet vi et godt forhold. Jostein har mye av æren for at jeg er der jeg er i dag. Han er en skøyer og god trener.

– Det er ikke bare scoringene som er bra med Alexander.Han er en hel pakke. Han er en god gutt og en god fotballspiller som er villig til å jobbe godt for å bli en bedre spiller, sier FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug til tv2.no.

FKH-treneren har målsetningen klar før kampene mot Rosenborg.

– Jeg forventer at vi skal vinne begge kampene, sier Grindhaug.

– Jeg ønsker Alexander alt godt, men vi har en medalje i sikte som vi har mulighet på. Rosenborg er bare et hinder på veien dit, sier tidligere lagkamerat Michael Haukås til tv2.no.

Sliter med lårskade
Søderlund satt på benken i store deler av Rosenborgs forrige kamp mot Tromsø grunnet en lårskade. 26-åringen er fortsatt ikke helt kvitt lårplagene.

– Det er for galt at jeg skal ha noe problemer nå. Er det en kamp jeg har lyst til å spille i år så er det mot FKH, sier Søderlund.