Bjørgen
Bjørgen

Bjørgen spår bikkjeslagsmål om OL-plassene

Skidronningen tror det blir utfordrende for Egil Kristiansen å ta ut OL-laget.

En gjeng norske langrennsjenter skal slåss om plassene på laget som vil kjempe om OL-medaljer i Sotsji kommende vinter.

De to selvskrevne på laget er skistjernene Marit Bjørgen og Therese Johaug. Trolig kan bare sykdom eller skader nekte dem OL-deltakelse.

Bak kommer flere unge og håpefulle jenter. Bjørgen tror ikke det er lenge før de kan puste de beste i nakken. Samtidig er hun ikke redd for konkurranse.

– Jeg håper at andre nasjoner kommer med utøvere som er på vei opp. I vårt lag har vi Heidi (Weng) som tok steg i fjor, og hun vil sikkert ta nye steg i vinter. Kristin (Størmer Steira) har også sett bra ut og fått gjort mye bra på trening, sier Bjørgen til NTB.

Les: – Juryene i idrettskåringer har skismøring i øynene
Les: Bjørgen går for rubbel og bit i OL

– Det er et ungt lag i stadig utvikling. Det blir spennende å følge Maiken (Caspersen Falla), Ingvild (Flugstad Østberg), Celine (Brun-Lie) og flere. Det blir tøff kamp om OL-plassene og en utfordring for trenerne å ta ut det laget, spår skidronningen.

De siste årene har Bjørgen og Johaug stort sett konkurrert mot polske Justyna Kowalczyk om de gjeveste langrennstitlene. Begge de norske jentene går for full klaff både i Tour de Ski og OL kommende sesong. (©NTB)