sykkelprofiler
sykkelprofiler

Sykkelprofiler i omfattende dopinghøring: – Absolutt på sin plass

Antidoping Norge ønsker seg økt kunnskap om og innsikt om dopingkulturen i sykkelsporten. Kurt Asle Arvesen synes høringen er et positivt tiltak.

Antidoping Norge har i det stille satt i gang med høring av sentrale personer i norsk sykkelsport de siste tiårene, skriver VG Nett onsdag.

De ønsker seg økt kunnskap om dopingkulturen som i en årrekke har preget sykkelsporten.

– Det handler om å få innsikt i sykkelsporten. Vi må lære av feilene som er begått, hvis ikke vil det bare skje igjen og igjen, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til VG.

LES OGSÅ: Arvesen: – Nekter å tro at Armstrong var ren i «comebacket»

Ifølge avisen bruker Antidoping Norge en nederlandsk modell, og over 30 sentrale personer som inkluderer både eksproffer og tidligere ledere i sykkelsporten vil bli innkalt til høringen i løpet av denne høsten.

Med tanke på alle de avsløringene som har vært i sykkelsporten de siste årene så er dette absolutt på sin plass

– Hyggelig tone
De to tidligere sykkelprofilene Dag Erik Pedersen og Dag Otto Lauritzen er blant de 30 personene Antidoping Norge ønsker å prate med.

– Det var en helt grei høring. Stort og smått fra norsk sykkelsport blir kalt inn. Tonen var hyggelig, og jeg opplever det som positivt at de gjør dette, sier Dag Erik Pedersen til VG.

Kurt Asle Arvesen er fremdeles involvert i sykkelsporten som trener i Team Sky. Han har foreløpig ikke blitt innkalt til Antidoping Norges dopinghøring.

– Nei, foreløpig har jeg ikke hørt noenting fra dem. Men jeg regner med at jeg hører fra dem om de ønsker å prate med også meg, sier Kurt Asle Arvesen til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Kjærgaard innrømmer dopingbruk: – En løgn jeg hadde bestemt meg for å ta med meg i graven

Arvesen  (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
Arvesen (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)

– Vi kan gi dem innspill
Han synes dopinghøringene av sentrale nordmenn i sykkelsporten er et godt tiltak av Antidoping Norge.

– Det er det helt sikkert. Med tanke på alle de avsløringene som har vært i sykkelsporten de siste årene så er dette absolutt på sin plass, sier Arvesen til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Det er absolutt positivt at Antidoping Norge gjør dette. De har nok gode ting å si til oss, og vi kan gi dem innspill siden vi har motsatt erfaring og hva de bør være oppmerksomme på og lignende. Jeg er fremdeles involvert i Team Sky og vil prate med dem om de tar kontakt, fastslår Arvesen.