FERDIG I TIL: Agnar Christensen er ferdig i TIL ifølge itromso.no.   (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
FERDIG I TIL: Agnar Christensen er ferdig i TIL ifølge itromso.no. (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Tromsø skuffet over NFF

Tromsø mener fotballforbundet gjør lite for å legge til rette for norsk suksess i Europaligaen da NFF har sagt nei til å flytte Tromsøs kamp mot Sarpsborg 08 fra søndag til mandag.

Torsdag skal Tromsø til pers i Europaligaen, som eneste norske lag, mot selveste Tottenham på White Hart Lane, men Agnar Christensen kommer ikke til å stille med sine aller beste mot Premier League-storheten.

Ville du disponert annerledes dersom dere hadde hatt bedre tid etter kampen?

– Ja, det ville jeg ha gjort. Det er noen spillere som er helt i risikoland med tre kamper på en uke. Med en tynn og ung stall er det en utfordring å få til, sier TIL-trener Agnar Christensen.

– Burde legges til rette
Nå reagerer Tromsø på at NFF ikke vil flytte kampen mot Sarpsborg 08 fra søndag til mandag for å gi laget bedre tid til å forberede seg på den viktige Tippeliga-innspurten. Tromsø har slitt denne sesongen og ligger rett over nedrykksstreken med like mange poeng som Start.

– Det burde vært lagt til rette for det i forhold til at vi da kunne stille med samtlige spillere på torsdag mot Tottenham uten at vi risikerer for mye i en spennende innspurt i Tippeligaen, sier Christensen.

Arroganse
Utenfor Alfheim står fansen i kø for å sikre seg billetter til Tromsøs Europa-eventyr. De reagerer kraftig på NFFs nei.

– Vi er jo tross alt fra nord for Sinsen-krysset så da kan vi ikke forvente noe annet. En utrolig arroganse de viser, sier en ivrig fan.

– Man skulle tro at det var i NFFs interesse at Tromsø skulle det gjøre det bra i Europa så det er merkelig, sier en annen.

Ingen forskjellsbehandling
Norge ligger i en vippeposisjon på rankingen i Europa. Derfor kan en Tromsø-seier eller to bety en enklere vei til gruppespillet for norske lag i Europa neste sesong, men NFF ønsker ikke å forskjellsbehandle Tromsø.

– Vi har hatt Molde og andre lag som allerede har spilt i Europa og da må vi kjøre et likeprinsipp i forhold til antall hviledager. Også med hensyn til Sarpsborg, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff.

TV 2s fotballekspert, Petter Myhre, forstår at Tromsø søker om å utsette kampen når de sliter på nederste del av tabellen i Tippeligaen, men mener andre lag i Europa må forholde seg til det samme.

– Det å spille torsdag og søndag er helt normalt ute i Europa. Det har de norske lagene gjort og de gjør de i andre ligaer så at de fikk avslag på søknaden er ikke veldig overraskende, sier Myhre.