toure (Foto: AFP)
toure (Foto: AFP)

City ladet opp til Manchester-derby med bunnsolid borteseier

Manchester City vant ikke en eneste kamp i gruppespillet i Mesterligaen forrige sesong, men fikk en perfekt start i Tsjekkia tirsdag.

Viktoria Plzen - Manchester City 0-3

Under Roberto Mancini vant City kun en eneste kamp utenfor balløya i Mesterligaen for to sesonger siden og endte bak Bayern München og Napoli.

Forrige sesong var nedturen komplett med tre poeng på seks kamper og sisteplass i puljen, men med Manuel Pellegrini på benken ble det jubel på første forsøk i Tsjekkia tirsdag.

– City gjorde akkurat det de skulle og vant komfortabelt og oppskriftsmessig. Sergio Agüero så ut til å være i voldsomt spillehumør, og det er interessant med tanke på Manchester-derbyet til helgen, sier Lars Sivertsen som fulgte kampen under FotballXtra Europa.

Touré-perle
Det sto 0-0 til pause i tidenes første Mesterliga-kamp på Struncovy Sady stadion, men kun tre minutter etter pause satte Edin Dzeko inn ledermålet for engelskmennene etter strålende forarbeid av Agüero.

Kun fem minutter senere hamret Yaya Touré inn 2-0-scoringen i krysset fra 20 meter før friske Agüero sørget for at City kopierte sin største borteseier i Europa (Lierse i 1969 og Villarreal i 2011) da han plasserte ballen sikkert i hjørnet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sergio
sergio

3-0-triumfen betyr også at Pellegrini og hans menn fikk en opptur på fremmed gress etter nederlag i Cardiff og helgens målløse oppgjør mot Stoke. Søndag venter Manchester United på Etihad Stadium.

– Det bør kanskje nevnes at Plzen er et overkommelig lag, men City taklet oppgaven bra og spilte på mye av det de manglet under Mancini. Da kunne det virket som de til tider spilte uten frihet, og ikke lekent og fartsfylt som i denne kampen. Det så riktig bra ut, mener Lars Sivertsen.

Bayern åpnet ballet
I den andre kampen i gruppe D vant Bayern München greit 3-0 hjemme over CSKA Moskva. Den regjerende mesteren ble også det første laget som scoret i Mesterligaen denne sesongen da David Alaba satte inn 1-0 allerede etter fire minutter.

Mario Mandzukic økte til 2-0 før pause og Arjen Robben sørget etter hvert for en komfortabel hjemmeseier på Allianz Arena.

Komfortabelt ble det også for PSG i Hellas. Vladimir Weiss utliknet for Olympiacos etter at Edinson Cavani scoret etter 19 minutter, men etter pause bestemte Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene.

Svensken misset selv på straffe, men fikk se Thiago Motta score to ganger etter corner i løpet av fem minutter. Hjørnespark var også foranledningen da Marquinhos fastsatte sluttresultatet til 4-1.

755348