Bedre egg for Mourinho denne gang

– Vakre, unge egg. Slik beskrev en opplagt José Mourinho spillerne sine på tirsdagens pressekonferanse.

Chelsea møter Basel hjemme på Stamford Bridge i mesterligaåpningen onsdag. Den portugisiske manageren avslørte at han vil starte kampen med fire spillere under 22 år. Da fikk han spørsmål om kvaliteten i troppen.

Mourinho mente at han måtte klare seg med dårligere spillere under sin første periode i London-klubben. Dagens Chelsea-gjeng kaller han «vakre, unge egg».

– Egg som trenger en mamma, eller i dette tilfellet en pappa, for å ta vare på dem, holde dem varme om vinteren, gi dem tepper og jobbe for å forbedre dem, sa Mourinho til latter fra journalistene.

– En dag kommer øyeblikket da været forandrer seg og solen står opp. Du åpner eggene, og de er klar for livet på toppnivå, fortsatte han.

I 2007, like før han fikk sparken av Chelsea-styret, ble Mourinho kjent for følgende beskrivelse av de økonomiske begrensningene i klubben: – I supermarkedet har du egg av første, annen og tredje klasse. Noen er dyrere enn andre og gir deg bedre omeletter. Så når de førsteklasses eggene er i Waitrose (eksklusiv dagligvarebutikk), og du ikke kan dra dit, har du et problem. (©NTB)