Chris Horner fulgte reglene og er uskyldig

Vuelta a Espana-vinner Chris Horner gjorde ingen feil i forbindelse med den dopingtesten han aldri fikk avgitt etter Spania-triumfen.

Det slår Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) fast. Det er overhodet ikke snakk om at amerikaneren som ble den eldste Grand Tour-vinneren noensinne da han gikk til topps i Vueltaen, har stukket av fra noen test.

USADA slår i en rapport om saken fast at Horner og laget hans, Radioshack, hadde oppgitt hvor syklisten befant seg. Det var rett og slett en misforståelse som gjorde at de spanske dopingjegerne ikke fant ham.

Nå går i stedet RadioShack-laget til angrep på Det spanske antidopingbyrået. Spanjolene blir beskyldt for ikke å ha tatt hensyn til personvernet av Horner i sin kommunikasjon med mediene. Det ble i utgangspunktet framstilt som om Horner bevisst hadde unndratt seg testing.

Spanjolene opptrådte på vegne av USADA, og det er årsaken til at amerikanerne har engasjert seg sterkt i saken.

Horner ga beskjed på det offisielle skjemaet at han ikke ville overnatte på hotellet der resten av RadioShack-laget bodde fra søndag til mandag etter at Vueltaen var over. Han ville i stedet tilbringe tiden sammen med sin kone på hennes hotell. Dette var opplysninger antidopingmyndighetene satt på, men likevel klarte dopingjegerne fra Det spanske antidopingbyrået å lete etter Horner på feil hotell. (©NTB)