Medaljedrømmen lever videre i norsk friidrett

Sportssjef Ronny Nilsen har høye ambisjoner på vegne av norsk friidrett. I årene som kommer er målet å ta medaljer i alle internasjonale mesterskap.

Det gikk ikke helt slik i år, selv om det ble gull i alle de store aldersbestemte mesterskapene. I U18-VM ble det gull i mangekamp til supertalentet Karsten Warholm. Det ble norske gull i europamesterskapene i U20- og U23-klassen også, men i senior-VM i Moskva var norske friidrettsutøvere langt unna seierspallen.

Der ble Andreas Thorkildsens sjetteplass beste norske resultat.

– Når det gjelder VM i Moskva er jeg fornøyd med at det ble fem finaleplasser til våre utøvere, men selv om det ikke ble norske medaljer i VM i år, er det grunn til å se optimistisk framover mot årene som kommer, sier sportssjef Nilsen.

Han understreker at Norge har sendt store tropper til de internasjonale aldersbestemte mesterskapene de siste årene. Det er disse unge utøverne som skal føre friidrettsarven videre og som gir grunn til optimisme.

– Vi har mange utøvere som klarer de knallharde kravene som stilles. Dette er unge, lovende utøvere som gir oss troen på at vi kan ha mye å se fram mot i norsk friidrett de nærmeste årene, forteller Ronny Nilsen. (©NTB)