Rugland
Rugland

Rugland etter konkurrentens svikt: – Jeg håper ikke på andres ulykke

Detroit Lions-fansen skrek på «Kickalicious» da David Akers sviktet.

Håvard Rugland ble veiet og funnet for lett av Detroit Lions i slutten av august. I stedet valgte Lions å satse på veteranen David Akers (38).

Akers hadde en god sesongoppkjøring, men i nattens kamp mot Arizona Cardinals bommet Akers på to av to spark.

Da begynte fansen å rope på Håvard «Kickalicious» Rugland.

Akers bommet på sitt første forsøk, men han fikk prøve på nytt da Arizonas Justin Bethel ble dømt for å løpe i Akers i sparkøyeblikket. Men heller ikke andre forsøk fra Akers gikk særlig bra. Forsøk nummer to fra 47 yards gikk til høyre for målstolpene.

Seinere i kampen fikk Akers et nytt forsøk fra 47 yards, men også denne gangen bommet han.

Cardinals vant for øvrig kampen 25-21.

– Håper ikke på andres ulykke
Rugland dro hjem til Norge etter et kort prøvespill for Green Bay Packers. Han følger nøye med på hva som skjer på den andre siden av Atlanterhavet, og Rugland fikk med seg at Akers sviktet mot Cardinals.

Men nordmannen godter seg ikke av den grunn.

– Jeg sitter ikke og håper på andre kickeres ulykke. Det er ikke det som vil få meg til NFL, sier Rugland til tv2.no.

Les: Rugland droppet Jimmy Kimmel - stilte på Senkveld

– David Akers er en fyr jeg har utrolig stor respekt for, jeg snakket med ham senest etter kampen i forrige uke. Han er blitt en god venn av meg. Han har gitt meg masse råd om hvordan jeg kan bli en bedre kicker, og han er en jeg ser veldig opp til med tanke på alt han har oppnådd i NFL, sier Rugland.

Akers
Akers

– Konsentrerer meg om meg selv
Rogalendingen var gjest i Senkveld på fredag. Der uttalte han at han håper på et NFL-comeback så snart som mulig. Rugland var på vei til trening da TV 2 fikk tak i ham.

– Jeg må konsentrere meg om meg selv, og trene godt, så får jeg sjansen når den byr seg. Å sitte hjemme i sofaen og håpe på at andre kickere skal gjøre det dårlig får meg ingen steder, sier Rugland før han drar for å terpe på sparketeknikken som han håper skal gi ham en plass i NFL.