Horner
Horner

Epost-bevis renvasker Vuelta-vinner

Dopingkontrollørene hadde ikke fått med seg at Chris Horner hadde skiftet hotell.

Da Chris Horner (41) søndag gikk til topps i Vuelta a España skrev han sykkelhistorie. Horner ble historiens eldste Grand Tour-vinner. Han ble også den første amerikaneren som har vunnet etapperittet.

Horner hadde til slutt en avstand på 37 sekunder ned til italienske Vincenzo Nibali. Alejandro Valverde endte på tredjeplass.

Les: Chris Horner kontrollerte inn Vuelta-seier
Les: Sensasjonsmannen Chris Horner (41) ble historisk

Etter søndagens avsluttende etappe feiret Horner sannsynligvis ut i de sene nattetimer. For ifølge den spanske avisen AS var Horner søkk vekk da dopingkontrollører fra AEA mandag morgen møtte opp for å be om en dopingtest.

Horner skulle etter planen oppholde seg på Hotel Princesa i Alcorcon, en forstad til Madrid.

Men forsvinningsnummeret hadde sin naturlige forklaring. RadioShack, Horners lag, hevder at dopingkontrollørene dukket opp på feil hotell. De hevder også at 41-åringen har sagt fra om hvor han befinner seg. Horner sjekket nemlig inn på samme hotell som konen sin i natt, noe USADA skal ha akseptert, ifølge RadioShack.

Horner spesifiserte også romnummeret på hotell nummer to. Det fremgår av en epost som RadioShack har lagt ut på sin hjemmeside. I eposten bekrefter USADA at de fikk beskjed om Horners hotellskifte.

– Dopingjegerne kom til det hotellet laget brukte, men Horner var ikke her. Han hadde flyttet til det hotellet der kona hans bodde, sier en pressetalsmann for RadioShack-laget som en forklaring.

– Dette er oppgitt i det skjemaet vi har sendt inn som forteller hvor den enkelte rytter befinner seg. Dopingjegerne dukket rett og slett opp på feil hotell. De spanske antidopingjegerne, som jobbet på vegne at Det amerikanske antidopingbyrået, hadde misforstått. De hadde ikke fått med seg at Horner hadde byttet hotell, legger pressetalsmannen til.

USADA ønsket å ta en blodprøve for å sammenligne Vuelta-vinnerens nåværende verdier med tallene i hans biologiske pass.

Ifølge regelverket kan en utøver la vær å møte til tre kontroller i løpet av en 18-måneders periode før det får konsekvenser.