STJERNESKUDD: Ross Barkley er i ferd med å utvikle seg til en skikkelig stjerne i Everton. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
STJERNESKUDD: Ross Barkley er i ferd med å utvikle seg til en skikkelig stjerne i Everton. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Sjekk mandagens fotballrykter: – Storklubbene kjemper om stortalent

Og dette var Arsenals plan B dersom Mesut Özil glapp. Les dagens overgangsrykter.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

Overgangsvinduet stengte 2. septermber.

Men ikke alle klubber fikk på plass alt de ville ha innen fristen.

Spekulasjonene er i full gang om hvem som kommer til å flytte på seg på nyåret.

Les også: Slik følger du Deadline Day på TV 2s plattformer

19 år gamle Ross Barkley har tatt steget fra talentfull guttunge til klassespiller i høst. Midtbanespilleren viste mot Chelsea at Everton neppe kommer til å savne Marouane Fellaini så voldsomt denne sesongen. Så fremt de klarer å beholde ham når overgangsvinduet åpner igjen i januar. For nå vil både Chelsea og Manchester United ha Barkley, som debuterte for England mot Moldova nylig. Ifølge Metro skal Jose Mourinho ha forhørt seg med Everton og blitt blankt avvist i sommer.

Les også: Fotballag møtte opp en time for seint på flyplassen - kan rykke ned
Les også: Her er Morten Berre kicker og «homecoming king» i USA

Federico Macheda er Manchester Uniteds glemte mann. Italieneren slo gjennom som 17-åring og ble spådd en lysende karriere på Old Trafford. Men de siste sesongene har det sett ut som om Macheda trolig var på toppen av karrieren sin som 17-åring. For det har gått jevnt nedover siden den gang. De siste sesongene har angrepsspilleren vært på lån hos Sampdoria, Queens Park Rangers og Stuttgart, men ikke scoret et eneste mål. Nå venter trolig et nytt utlån. Og nå er det Doncaster som kan bli klubben han skal prøve å restarte karrieren, skriver Daily Mirror.

Da er det godt for Manchester United at de har en spiss i 30-årene, som ikke har planer om å gi seg med det første. Robin van Persie ønsker å nå forlenge kontrakten sin med klubben. Selv om han fortsatt har tre år igjen av den gjeldende, skriver Sky Sports. Med tanke på at han har gått skadet nesten halve karrieren sin, så er det kanskje ikke så rart at han føler han har mye igjen å gi på banen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ISKALD FRA ELLEVE METER: Robin van Persie
  setter inn 1-0 fra straffemerket mot Crystal Palace. (Foto: Martin Rickett/Ap)
ISKALD FRA ELLEVE METER: Robin van Persie setter inn 1-0 fra straffemerket mot Crystal Palace. (Foto: Martin Rickett/Ap)

En annen spiss som kan havne i Championship er Emmanuel Adebayor. Togoleseren har fått beskjed om at reservelaget er arenaen Tottenham kan tilby ham. Harry Redknapp vet veldig godt hva Adebayor er i stand til når han er på lån og spiller for fremtiden sin, og vil veldig gjerne ham til Queens Park Rangers. Men Tottenham vil gjerne kvitte seg med mest mulig at de enorme lønnsutgiftene de har på spissen. Wigan er også interessert, melder Daily Mirror.

Les også: Se jakten på Tommy Forecast - en av verdenshistoriens dyreste keepere
Les også: Fagermo vil ha utenlandske dommere i Tippeligaen

Tottenham har samlet på offensive kantspillere i sommer. Gareth Bale er blitt erstattet med Erik Lamela, Christian Eriksen og Nacer Chadli. Samtidig har Andros Townsend fått sitt gjennombrudd, og islandske Gylfi Sigurdsson tok virkelig vare på muligheten han fikk i helgen. På benken sitter en frustrert tysker, som i januar ble hauset opp som Tottenhams redningsmann. Nå vurderer Inter om de skal redde Lewis Holtby fra skyggenes dal når overgangsvinduet åpner i januar, skriver Forza Italian Football.

Artikkelen fortsetter under bildet.

¿ HJELP MEG: Lewis Holtby ber til høyere makter om at han kan
  få spille litt fotball fremover. (Foto: Alastair Grant/Ap)
¿ HJELP MEG: Lewis Holtby ber til høyere makter om at han kan få spille litt fotball fremover. (Foto: Alastair Grant/Ap)

Liverpool-manager Brendan Rodgers gir klar beskjed til Luis Suarez om at han må kjempe for plassen sin når han er tilbake etter karantene. Han kan bare glemme noe solokjør. Da kan han bare finne seg en annen klubb, sier Rodgers ifølge Daily Mirror. Litt sen beskjed ettersom overgangsvinduet stengte for to uker siden.

Les også: Her sikrer Elabdellaoui Braunschweigs første poeng
Les også: Falcao førte Monaco til topps

Arsenal-manager Arsene Wenger klarte ikke å få på plass en ny spiss fordi han ikke hadde en plan B dersom The Gunners ikke fikk Demba Ba. Men det viser seg at han hadde en backupplan dersom ikke overgangen for Mesut Özil hadde gått gjennom. Ifølge Gazzetta dello Sport så var Lazios brasilianske playmaker Hernanes mannen Wenger ville hentet til London dersom han ikke hadde fått Özil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PLAN B: Hernanes var Arsenals plan B dersom de ikke hadde fått
  Mesut Özil. (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)
PLAN B: Hernanes var Arsenals plan B dersom de ikke hadde fått Mesut Özil. (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)

En annen spiller på Wengers ønskeliste er Patrick Olsen. Inter kom Arsenal i forkjøpet da de hentet 19-åringen fra Brøndby i vinter. Men Wenger har ikke gitt opp å få midtbanespilleren til England, og forhørte seg med Inter om muligheten for å leie dansken med opsjon for kjøp i sommer. Han ble blankt avvist, men er fortsatt interessert, skriver TalkSPORT.

Les også: Motstanderen filmet på ham gult - så filmet han selv og ble utvist
Les også: – Dette sa Mikel til Clattenburg i skandalekampen

Barcelona-trener Gerardo Martino ønsker å ha en alternativ angrepsplan dersom bøtteknottene hans ikke klarer å spille ut motstanderne slik de pleier. Han vil ha en spiss som kan være både et oppspillspunkt og en targetman i boksen. Han har fått med seg at Fernando Llorente ikke får spille i Juventus, og Le10Sport skriver nå at en retur til spansk fotball kan komme allerede i januar.

PÅ BENKEN: Fernando Llorente er et stykke unna Juventus'
  førstelag. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
PÅ BENKEN: Fernando Llorente er et stykke unna Juventus' førstelag. (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)