Kallevik
Kallevik

Fotballag møtte opp en time for seint på flyplassen - kan rykke ned

FK Fyllingsdalen rakk aldri flyet til Kristiansand.

FK Fyllingsdalen skulle søndag spille bortekamp mot nedrykkstruede Flekkerøy i 2. divisjon avdeling 3. Kampen hadde avspark klokken 18.00, og den sto attpåtil på tippekupongen.

I god tro møtte Fyllingsdalen opp på Flesland klokken 13.00. Akkurat da lettet flyet til Kristiansand. Forfjamsede ledere og spillere sto igjen med flere spørsmål enn svar da de ble klar over tidstabben, skriver BA.

Klokken 13.00 i dag hadde NFFs konkurranseavdeling et møte hvor hendelsen ble diskutert.

– Saken er nå under juridisk vurdering. Vi innhenter mer informasjon fra de berørte parter. Det er der saken står. Vi trenger mer informasjon, sier Nils Fisketjønn i NFF.

– Hva skjer videre i saken?

– Det kan ende med en anmeldelse til våre domsorgan. Eller det kan ende opp med en administrativ sak. Eller begge deler, sier Fisketjønn, som vil bruke de neste dagene til å innhente informasjon.

– Har du vært borti noe lignende før?

– Ja, det har jeg. Men ikke på dette nivået. Jeg kan ikke huske noe på dette nivået rundt sånne saker, sier Fisketjønn.

– Ingen har sovet i natt
Fyllingsdalens daglige leder legger seg paddeflat etter klokkebommen.

– Det som ikke skulle skje skjedde. En menneskelig svikt gjorde at vi møtte en time for seint på Flesland. Det er veldig beklagelig. Det er omtrent ingen i Fyllingsdalen som har sovet i natt. Det er helt forferdelig leit at noe sånt skal skje, både for Fløy sitt arrangement der nede, for alle andre lag i serien, for vår egen posisjon, som er langt fra sikker, og for Fløy sin posisjon, som er enda mer usikker, sier Frank Hellevik til tv2.no.

Har du noensinne mistet flyet ditt? Fortell din historie i kommentarfeltet nederst!

Les: Skallet ned lagkompisen under målfeiringen: – Jeg skulle bare gi ham en klem
Les: Rosenborg med første serietap siden april: – Vi fortjente ikke å vinne

Han mener laget vanligvis har gode reiserutiner.

– Vi i administrasjonen bestiller billetter. A-laget får en reisemappe der det står hvor flyet går og hvor billettene ligger. Den ble levert som vanlig på fredag, sier Hellevik.

– Billetter var bestilt i mars. Alt var gjort på vanlig måte. Bussen sto og ventet på oss på Kjevik. Alt er gjort riktig fra klubbens side, men så er det altså noen som leser feil, sukker han.

Kan degraderes
Gode råd var dyre da trener Kjetil Knudsen og spillertroppen sto på Flesland.

– For trenerne og lederne var den første tanken å finne alternative reiseruter. Vi kunne reise 16.50, men da satte forbundet ned foten. Da var lyset på arenaen for dårlig til at kampen kunne gjennomføres, forteller Hellevik.

I dag skal Norges Fotballforbund vurdere hvilke sanksjoner som er aktuelle. Regelverket til NFF er i alle fall krystallklart. I kapittel 13, punkt to heter det:

«Lag i 0.-3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal - med mindre særlige forhold tilsier noe annet - utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned en divisjon.»

Så gjenstår det å se hva NFF legger i «særlige forhold». I Fyllingsdalen er ikke degradering et tema.

– Det frykter jeg ikke. Vi har vært i kontakt med forbundet underveis. I samråd med dem og Fløy avlyste vi kampen på grunn av omstendighetene. Det er ikke slik at vi bare har unnlatt å møte opp. Vi hadde billetter. En menneskelig svikt kan ikke, slik jeg opplever det, være grunnlag for å sende et lag ned. Den tanken har jeg ikke tenkt, sier Hellevik, som innrømmer at han er veldig spent på hva utfallet blir.

– De kunne ikke gi oss noen indikasjon på noe som helst i går. I dag skal de se på det i sin juridiske avdeling. Vi håper at de tenker at det ikke bare gjelder oss og Fløy, men mange andre lag også, sier Hellevik.

Les: Her er Morten Berre kicker og «homecoming king» i USA
Les: Se jakten på Tommy Forecast - en av verdenshistoriens dyreste keepere

Store forandringer på tabellen
Dersom Fyllingsdalen blir degradert vil det få store konsekvenser for tabellen i avdeling 3. Også helt i toppen kan det bli spennende. Nest-Sotra, som søndag slo Vindbjart hele 8-2 i avdelingens seriefinale, har nemlig tatt tre poeng mot Fyllingsdalen. Vindbjart, som akkurat nå ligger 11 poeng bak Nest-Sotra, har tapt begge sine kamper mot Fyllingsdalen.

Ved en eventuell degradering vil Nest-Sotra ha 47 poeng på 20 kamper, mens Vindbjart vil stå med 39 poeng på 19 kamper.

I bunnen vil Arna-Bjørnar falle fra sikker plass til nedrykksplass.

Da vil bunnstriden se slik ut:

9. Fløy 22 poeng (19 kamper)
10. Egersund 22 poeng (20 kamper)
11. Arendal 21 poeng (19 kamper)
12. Arna-Bjørnar 21 poeng (19 kamper)
13. Viking 2 18 poeng (19 kamper)
14. Fyllingsdalen