Tutta
Tutta

Tutta har 10 millioner grunner til å glise

Nå vil Suzann Pettersen bli verdensener.

Søndag kunne oslojenta juble for karrierens annen Major-triumf og hennes første på seks år, da hun vant Evian-mesterskapet i Frankrike.

Men Tutta har ikke tenkt å gi seg der. Målet har lenge vært å toppe verdensrankingen.

– Dette er en del av prosessen. Du må vinne turneringer og majorer. Hvis det er dit jeg vil nå, må jeg bli vant til følelsen av å vinne og prestere under press. Det er det jeg trener for. Det er derfor jeg står opp hver morgen, forteller 32-åringen til NTB.

Les: Tutta tok sin første major-triumf på seks år

Fyldig bankbok
Med seieren i Evian bykser Pettersen opp fra tredje- til annenplass på verdensrankingen. Den plasseringen har hun hatt tidligere, men aldri har hun toppet listen. Fortsatt er det et godt stykke opp til Park In-bee på førsteplassen.

Så langt i år har Tutta spilt inn 10,2 millioner kroner.

– Målsettingen nå er å vinne pengelisten. Vi trodde det var kjørt i og med at In-bee hadde en veldig stor ledelse. Nå skal jeg ta en god pause med bra trening. Da skal jeg være forberedt for tre uker i Asia. Der er jeg tittelforsvarer i to av tre, sier Pettersen til tv2.no.

I karrieren har hun spilt inn hele 65,5 millioner kroner. Historisk sett er det kun seks jenter som har spilt inn mer i løpet av karrieren. Annika Sörenstam topper listen. Svensken tjente drøyt 133 millioner kroner før hun trappet ned i 2008.

– En naturkraft
Utenlandske medier er fulle av lovord om Tuttas prestasjon.

– En naturkraft vant til slutt. Nei, ikke moder jord, som straffet Evian-mesterskapet med kraftig regn i forrige uke. Suzann Pettersen dominerte, hun gikk rundt på banen med en besluttsomhet og vilje like ubønnhørlig som hvilken som helst storm som har feid over området her, skriver Golfchannel.

– Det hadde gått en stund for Europas mest overlegne kvinnelige golfspiller, nærmere bestemt seks år siden hennes første LPGA-triumf, konstaterer The Independent.

Også på Twitter sto gratulantene i kø.

Sørkoreanske In-bee vant de tre første majorturneringene i år, men endte helt nede på 67.-plass i Frankrike. Heller ikke i British Open lyktes Park. (©NTB)