Regn forsinker PGA-turnering

Øsende regnvær førte til at siste runde i PGA-turneringen i golf i Illinois måtte avbrytes to ganger søndag. Turneringen må spilles ferdig mandag.

Første gang var spillet stoppet i tre og en halv time, etter at bare 36 av de 70 deltakerne hadde startet sin runde. I halv tre-tiden lokal tid lød sirenen igjen, ettersom det regnet så kraftig at det oppsto vanndammer på fairwayer og greener.

Det blir tredje gang denne sesongen at en PGA-turnering må avsluttes mandag på grunn av vanskelige værforhold. Totalt er 22 turneringer blitt forsinket av været, blant annet de tre første i PGA-sluttspillet.

Fire spillere greide å bli ferdige før den første pausen, blant dem tittelforsvarer Rory McIlroy. Han var sist halvveis i turneringen, men spilte seg noe opp med to strake 68-runder. Han greide ikke å kvalifisere seg til tourmesterskapet i Atlanta neste helg, der bare de 30 beste får være med.

Jim Furyk startet søndagen i ledelse. Etter en historisk 59-runde fredag tok han ledelsen med en 69-runde lørdag. (©NTB)