Hønefoss på vei ned

Start er i dytten. Etter 1-0-seieren i Hønefoss er laget på vei ut av den største nedrykksfaren. For HBK virker håpet ute.

Med 20 poeng og et stritt kampprogram igjen begynner tiden å renne ut for HBK. Laget har fortsatt kontakt en viss kontakt med lagene over streken (fem poeng), men når en ikke evner å utnytte store muligheter i en nedrykksduell, lukter det trøbbel for ringerikingene.

Det var første gang Start vant i Hønefoss. De seks første kampene hadde bare gitt tre poeng. Mons Ivar Mjeldes lag har hevet seg etter en begredelig periode. Ti poeng siste fem kamper vitner om nivåheving.

For Hønefoss kan det se ut til at formoppturen mot Sarpsborg og Tromsø var bygget på kvikksand. Før de to kampene sto HBK med ni kamper uten seier, hvorav fem strake tap før sarpingene ble slått 3-1 i forrige hjemmekamp.

Start innledet friskt i Idrettsparken. Sørlendingene hadde flere gode avslutninger i åpningskvarteret. Overtaket ga ikke uttelling, og Hønefoss jobbet seg inn i kampen og tok over initiativet.

Etter 21 minutter var Riku Riski nær å gi HBK ledelsen. Han skjøt i stolpen etter et flott raid på høyrekanten fra Remond Mendy. Vertene fortsatte å skape sjanser, men verken Mats-André Kaland, Simon Larsen, Aleksander Solli eller Mendy maktet å score. (©NTB)