Hjemmeseirer for Eikrem og Henriksen

Magnus Henriksen hjalp Alkmaar til 3-0-seier over Go Ahead Eagles, mens Magnus Wolff Eikrem var i slag da Heerenveen vendte til 4-2 over Groningen i nederlandsk æresdivisjon søndag.

Magnus Wolff Eikrem. (Foto: TV 2)

Nordmennene var toneangivende for hvert sitt lag og spilte samtlige 90 minutter. Men særlig Heerenveen måtte kjempe hardt for poengene søndag.

Groningen ble redusert til ti mann da Timo Letschert ble utvist allerede i det 11. minuttet. Men 20 minutter senere laget vertenes Mitchell Dijks straffe og ble utvist. Nick van der Velden sørget for at bortelaget gikk til pause med 1-0-ledelse.

Yannick Wildschut og Kenneth Otigba vendte kampen for Heerenveen tidlig i annen omgang, men bare minuttet senere gjorde Johan Kappelhof 2-2.

En ny straffe måtte til for at Heerenveen skulle ta ledelsen. Alfred Finnbogason gjorde jobben fra 11-meteren. Samme mann trygget seieren da han scoret 4-2-målet i tilleggstiden.

Groningen avsluttet kampen med ni spillere etter at Tjaronn Chery fikk sitt annet gule kort i det 78. minutt.

Aron Jóhannsson, Viktor Elm og Steven Berghuis scoret målene i AZs 3-0-seier over Go Ahead Eagles.