SLOSS2
SLOSS2

Her bryter det ut full slåsskamp på Voldsløkka

Tøffe tak under NM-finalen i Rugby League.

Om ikke norsk rugby sportslig er i verdensklasse, viste i alle fall lørdagens NM-finale at både viljen og prestisjen er på høyde med det beste i utlandet.

– Det mangler litt på forståelsen av spillet, det er klart. Men nordmenn har viking-blod, og du kommer langt med det, fastslår australieneren Chris Panagiotopoulos fra sidelinjen.

For det er vitterlig langt fra verdens beste og New Zealands Haka-rituale til lørdagens NM-finale i rugby mellom Oslo Capitals og Bodø Barbarians. Både når gjelder sportslig nivå og øvrige rammer.

Men på aggressivitet og vilje holder landets to beste Rugby-lag minst Haka-nivå.

– Ja, de gir alt. Jeg elsker taklingene utpå her. Det er topp underholdning uansett, sier Panagiotopoulos, som blant annet har spilt rugby i Hellas.

Se reportasje øverst på siden!

Og temperaturen på banen er høy. Det takles, skrikes, rives, slites og kriges. I så stor grad at det ved to anledninger bryter i full slåsskamp på Voldsløkka-matta. Slåsskamper som hadde gitt en håndfull røde kort på cupfinalen noen kvartaler lengre borte. Her gir det kun et par meters straff på veien mot mål.

Oslo Captials landets suverent beste rugbylag. Med sifrene 52-14 knuser hovedstadslaget nordlendingene og vinner NM-finalen i Rugby League nok en gang. Men kun foran et hundretall skuelystne.

– Kan Rugby i Norge noen gang bli en sport for de store massene?

– Ahh. Jeg vet ikke. Usikker. Det blir aldri som fotball. Men sporten har vokst, så det er alltid håp, sier Oslo-kaptein Isaac Schmidt like etter kampslutt.

– Men NM-pokalen betyr likevel mye for oss. Vi har jobbet hardt sammen. Dette er gøy, jubler han.