Kathrine Sørland i Skal vi danse (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Kathrine Sørland i Skal vi danse (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Dommerne roste Kathrine Sørland i sky: – Du kan vinne hele driten!

Slik gjorde kjendisene det i sesongpremieren av «Skal vi danse».

Av Margrethe Miljeteig, Anna Sofie Nesse, Beate Sneve Larsen og Sandra Mei Ling Noer

I kveldens direktesendte «Skal vi danse»-premiere fikk de elleve dansekjendisene endelig testet ferdighetene på parketten. Selv om ingen blir stemt ut i kveld, vanket det både ris og ros fra dommerne.

Da Kathrine Sørland (33) og dansepartner Tom Erik Nilsen var ferdig med sin engelske vals, ville skrytet fra dommerne ingen ende ta.

– Dette var en fantastisk start! Dere hadde altså en så flott bevegelse over det gulvet, som jeg ikke har sett maken til, og Tom Erik har jo lagt lista ganske høyt når det gjelder denne koreografien for det var ganske så avanserte saker. Dette var helt utrolig bra, skikkelig imponert, gratulerer! sa Karianne Stensen Gulliksen.

Tor Fløysvik var ikke mindre imponert.

– Det er utrolig at noen kan lære å danse en engelsk vals så fort på så kort tid uten en enste fotarbeidsfeil. Dere hadde kontakt med gulvet hele tiden. Vidunderlig. VIDUNDERLIG, roste han.

Sørland fikk også 39 av 40 mulige poeng, og da tieren ble utdelt av Fløysvik, hadde han også en ivrig oppmuntring å by på.

– Fortsett som du har startet, og du kan vinne hele driten!

Se Sørlands engelske vals ovenfor! Se alle dansene her.

– Dette hadde jeg aldri trodd!

Kathrine Sørland var et poeng unna full pott i første Skal vi danse-sending (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Kathrine Sørland var et poeng unna full pott i første Skal vi danse-sending (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Sørland, som er programleder og modell, er ikke rent lite entusiastisk når TV2.no tar en prat med henne etter at hun har steget av parketten.

– Dette er nydelig! Dette hadde jeg aldri trodd! Herregud! sier hun.

33-åringen innrømmer at det nå er godt å være ferdigdanset.

– Det var fantastisk deilig å være ferdig med dansen. Og så får jeg så utrolige tilbakemeldinger! Til og med av Tor!

Selv om det altså gikk fint på parketten i kveld, har det ikke alltid vært så lett for blondinen. Etter første dansetrening fortalte hun til TV2.no at hun hadde lyst til å slutte.

– Jeg var helt deprimert etter første trening, jeg trodde ikke dette var min greie i det hele tatt. Tenk at jeg trodde det! Nå er det kjempemorsomt!

Se alle dansene og gjenopplev kvelden i vårt livesenter!

Vurderer å ta med håndkle

Kathrine Sørland (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Kathrine Sørland (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Kathrine Sørland stråler over egen knallstart i «Skal vi danse», men innrømmer at hun også er redd for presset hun har på seg før de kommende lørdagene.

– Nå har vi virkelig lagt lista høyt. Når vi begynner med et slikt resultat, så blir det vanskeligere å leve opp til forventningene neste gang, sier hun.

En som allerede har skrudd opp forventningene til neste uke, er dommer Christer Tornell. Han hadde følgende å si om den tidligere Frøken Norge-deltakerens prestasjon:

– Jeg må begynne å ta med håndkle etter hvert, dette er jo helt håpløst. Jeg er er jo så lettrørt når jeg ser noe som er bra. Vi er jo høye begge to, og jeg var en kalv da jeg var ung, du er hvertfall ikke noen kalv nå. Dette var helt nydelig. Du er så solid i forhold til Tom Erik. For meg tolket du det jeg så, og det var vals og musikk. Fantastisk.

Jarl Goli i bunnen av tabellen: – Jeg skal knuse deg, Carl!

Et dansepar som ikke fikk like gode kritikker fra firkløveren bak dommerbordet, er programleder Jarl Goli (56) og hans dansepartner Olga Divakova. De stod igjen med 17 poeng av 40 mulige etter sin dans, ett skarve poeng under Frp-profil Carl I. Hagen.

Jarl Goli backstage (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Jarl Goli backstage (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
– Da dronning Victoria tok inn valsen som en godkjent dans på slottet i England, så ville du vert drømmepartneren. Men denne koreografien er så enkel at du burde klart å få bedre fotarbeide, mye bedre fundament i dansingen din og bedre kontakt. Det hadde du hatt tid til, for denne koreografien brukte du to sekunder på å lære, sa Tor Fløysvik.

Goli er på ingen måte nedbrutt etter strenge tilbakemeldinger.

– Du kan ikke ha et bedre utgangspunkt! Med å gi meg den dårligste karakteren av alle dansene, har Tor Fløysvik gitt meg en fantastisk mulighet ved å gi med ekstra energi og ekstra glød til å danse neste lørdag. Det takker jeg for, og Tor, jeg skal gi jernet! Jeg har sett valsen om igjen, og jeg mener vi leverte det vi kunne. Jeg er veldig fornøyd med dansen, sier han til TV2.no.

56-åringen er overbevist om at han ikke kommer til å havne på siste plass gang han inntar parketten.

– Vi må huske på at dette er TV og underholdning, og at én må stå nederst på den lista i det første programmet. Men vi er ikke på den nederste plassen i program nummer to! Og hvis vi da må danse omkamp ser det ut til at det skjer mor Carl I. Hagen, og da skal jeg knuse deg, Carl! Jeg skal si til deg: «Morna, Carl!», ler Goli til TV2.no.

Se dansen til Jarl Goli her:

754727

Dette fikk dansekjendisene

Oversikten over poengene kjendisene fikk fra dommerne ser du nedenfor.

Kathrine Sørland og Tom Erik Nilsen: 39 poeng

Kim-Daniel Sannes og Elena Bocoreva Wiulsrud: 35 poeng

Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya: 31 poeng

Rein Alexander og Marianne Sandaker: 27 poeng

Venke Knutson og Egor Filipenko: 21 poeng

Isabella Martinsen og Lars Alexander Wiulsrud: 20 poeng

Eli Hagen og Bjørn Wettre Holthe: 20 poeng

På Anders Ullevålseter og Anette Stokke: 20 poeng

Linda Johansen og Glenn Jørgen Sandaker: 19 poeng

Carl I. Hagen og Therese Cleve: 18 poeng

Jarl Goli og Olga Divakova: 17 poeng

Se alle dansene og gjenopplev kvelden i vårt livesenter!