Rooney tilbake med scoring og seier

Wayne Rooney bidro med en flott frisparkscoring da Manchester United kom tilbake på vinnersporet med 2-0 over Crystal Palace lørdag.

Kraftspissen har vært ute med en hodeskade etter et ublidt møte med Phil Jones på trening. Mot Palace kjørte han en fiffig hjelmvariant og skjøt seg inn i United-fansens hjerter i en kamp vertene dominerte fullstendig.

Likevel: Manager David Moyes sliter stadig med å få United-spillet til å sitte. Lite kreativt ble gjort før vertene ble reddet av et omstridt straffespark like før pause. Robin van Persie var som vanlig sikker fra 11-meteren.

Da hadde United-spillerne allerede ropt om straffespark et par ganger. Ashley Young fikk gult kort for filming etter 19 minutter, men mot slutten av omgangen lyktes det endelig vingen å få overbevist dommer Jonathan Moss om at han ble tatt ureglementert i Palace-boksen.

TV-bildene viste at Kagisho Dikgacoi var utenfor 16-meteren i det han sendte Young i ubalanse, men gjestenes kaptein ble like fullt utvist. Derfra og ut ble det tøft for et Palace-lag som stadig ikke har nordmannen Jonathan Parr kampklar.

Marouane Fellaini fikk sin United-debut som innbytter og var sammen med unggutten Adnan Januzaj (18) toneangivende da laget presset på for nok et ledermål mot slutten. I det 80 minutter var spilt, tok Rooney ansvar. Palace-keeper Julian Speronis opptreden var kritikkverdig, men angriperens frispark var like fullt av det flotte slaget. (©NTB)