aafkmolde44457 (Foto: TV 2)
aafkmolde44457 (Foto: TV 2)

Jönsson slaktet utviste Phillips: – Så dumt at det ikke ligner noe som helst

Jan Jönsson mente Demar Phillips ødela for lagkameratene da han ble utvist allerede før pause i lokaloppgjøret mot Molde.

AaFK - Molde 1-3

Seks minutter før pause forsøkte Tommy Høiland å komme seg fri i feltet på en Molde-corner og rev tak i Demar Phillips. Jamaicaneren ble tydelig irritert, svarte med å sette kneet i låret på angriperen og ble sendt av banen.

– Litt knuffing i feltet ser vi i hver eneste kamp. Man kan ikke miste kontrollen av den grunn, sier TV 2s fotballekspert Daniel Nannskog.

Det er AaFK-trener Jan Jönsson helt enig i. Den sindige svensken var meget irritert da han besøkte TV 2s studio etter kampslutt.

– Den største feilen vi gjorde var helt forferdeilg. Han (Phillips) blir nok provosert, men snille snille... Man skyter seg selv i foten og «sier» til lagkameratene at de må kjempe videre med ti mann. Det var i første omgang! Jeg begriper ikke hva han holder på med. Det er så dumt at det ikke ligner noe som helst, sier en tydelig oppgitt Jönsson.

– «Jeg traff bare litt», kommer han til å si i morgen. Ja, okay? Du gjorde det bare litt så du syns det bare skulle vært gult kort da eller? spør AaFK-sjefen.

Se episoden og Jönssons reaksjon øverst i artikkelen

Hoseth dominerte
Magne Hoseth hadde startet kun fem kamper i Tippeligaen før helgens runde, men fikk sjansen av Solskjær i lokaloppgjøret mot Aalesund.

Det skulle vise seg å være et smart trekk da veteranen sto bak to av målene og hadde en målgivende pasning i 3-1-seieren som betyr at Aalesund ikke har slått fylkesnaboen i serien siden 22. juni 2003.

– Det var veldig forløsende. Godt for meg personlig og veldig deilig for laget at vi fikk det 2-0-målet. Vi gjorde en helt fantastisk kamp, sier Hoseth, som løp rett bort til Solskjær etter sitt første mål, til TV 2 Sporten.

– Det var mye følelser inne i bildet. Tidligere denne sesongen har det vært mye stang ut for min del, men han sa han hadde troen på meg i denne kampen. Jeg klarte å gjengjelde det med å score, og da viser jeg glede.

– Jeg er glad på Magnes vegne. Han har hatt en tøff sesong på og utenfor banen, men har vært så god på trening i det siste at jeg ikke kunne sette ham ut. Det er viktig med slike ledertyper i denne type kamper, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

Se alle høydepunktene fra kampen under

754539

Allerede etter ni minutters spill hadde Jo Inge Berget fått to gode sjanser til å sende Molde foran med hodet, og midtveis i første omgang var det Even Hovlands tur til å nikke utenfor etter en corner.

Aalesund lærte ikke av sine feil og lot Hovland gå opp alene på ny tre minutter senere. Hoseths presise corner traff stopperen som enkelt kunne nikke inn sitt første mål i Tippeligaen denne sesongen.

Phillips utvist
Berget sløste vekk nok en god sjanse kort tid senere da han fikk et dårlig touch og Sten Grytebust enkelt kunne snappe ballen. Aalesund slet på eget kunstgress og skulle få det vanskeligere da Phillips ble utvist like før pause.

Abderrazak Hamed-Allah nikket over for AaFKs ti menn før Molde hogg til på ny. Hoseth fikk ballen utenfor feltet og fyrte løs. Skuddet var hardt, men gikk rett på Grytebust som kun maktet å slå kula opp i nettaket.

– Det er en keepertabbe. Slike mål skal han ikke slippe inn, er dommen fra Nannskog.

Artikkelen fortsetter under bildet!

demar
demar

Et Aalesund-lag uten Leke James og Jo Nymo Matland måtte også starte med Michael Barrantes på benken da han kom forsinket tilbake fra landslagoppdrag med Costa Rica. Midtbanespilleren kom inn i pausen og brukte kun 37 sekunder på å slå et skummelt innlegg Akeem Latifu styrte like utenfor.

Høiland utvist
Hovland kunne blitt tomålsscorer da han fikk merkelig god tid alene med Grytebust, men så faktisk ut til å bli stresset av det manglende presset, skled og skjøt over.

17 minutter etter pause kom AaFK-toppscorer Hamed-Allah seg fri i god posisjon og satte ballen under Ørjan Håskjold Nyland. Keeperen var neppe fornøyd med egen innsats i den situasjonen, men Molde-spillerne fikk roet nervene kun fem minutter senere da Zlatko Tripic ble lagt i bakken av en klønete Houcine Zaidoune.

Magne Hoseth fikk ansvaret fra 11-meteren og plasserte ballen sikkert i motsatt hjørne av Grytebusts armer. Aalesunds ti spillere klarte aldri å svare selv om heller ikke Molde fikk avslutte fulltallig da Tommy Høiland fikk sitt andre gule kort for å gå inn i en duell med Grytebust utenfor 16-meteren.

PS! Solskjær har seks seirer av seks mulige mot AaFK som Molde-manager.